Primăria a avizat ilegalităţile imobiliare cu chitanţele tăiate şi plătite
- Scris de Kristina Restea
- 15 Dec 2011, 23:22
- Administraţie
- Ascultă știrea

Lista de astfel de proiecte, de această dată prezentate cu tot cu "chitanţa" de la Poliţia Comunitară, care a dat amenzi de peste 45.000 de lei, a fost mai lungă la şedinţa de ieri, cu două săptămâni înainte de finalul anului. 1 ianuarie 2012 vine cu intrarea în vigoare a ordonanţei care modifică legislaţia în domeniu şi exclude posibilitatea intrărilor în legalitate. Beneficiarii a trei case de pe strada Th. Pallady au solicitat intrarea în legalitate a locuinţelor construite fără autorizaţii de construire, după ce au dat vina pe constructorul care ar fi trebuit să se ocupe de aceste aspecte. Pe aceeaşi stradă a fost începută construcţia unei case familiale, fără autorizaţie, proprietara venind cu aceeaşi "scuză", a constructorului care a dat drumul la lucrări înainte să aibă documentaţia necesară şi fără să o informeze.
Pe strada Porumbeilor un beneficiar şi-a realizat clădirea cu un etaj în plus faţă de proiectul autorizat. Beneficiarul unei case de pe strada Guttenberg nu a respectat compartimentările interioare din proiect şi a modificat accesele. Şeful serviciului Control urbanistic şi disciplină în construcţii al Poliţiei Locale, Florin Şandru, a menţionat la fiecare proiect, înainte de susţinere, că are proces-verbal de constatare şi amenda plătită sau în curs de a fi achitată. Per total, acesta a delarat că pentru proiectele ilegale discutate la CTATU s-au aplicat sancţiuni de peste 45.000 de lei. Cele mai lungi discuţii le-a stârnit însă proiectul prezentat de arhitectul Ionel Vitoc, beneficiar alături de fostul director tehnic Mihai Mureşan, al unui proiect rezidenţial în zona Grand Hotel. La o şedinţă anterioară Vitoc a explicat că a obţinut cu opt locuinţe în plus în două imobile realizate, faţă de proiectul aprobat.
Acestea s-au obţinut însă prin recompartimentări interioare, care nu au adus modificări de suprafeţe sau de amplasare a clădirilor pe parcelă. De această dată, "intrarea în legalitate" a vizat recalcularea indicilor urbanistici. Poiectul a fost supus la vot: primarul interimar Radu Moisin, arhitectul Adrian Iancu şi viceprimarul Laszlo Attila au votat împotrivă. Arhitectul Mihaela Agachi, arhitectul-şef Ligia Subţirică şi şefa Direcţiei de urbanism Corina Ciuban (care a susţinut chiar avizarea, primind reproşuri de la Moisin) au votat pentru proiect. Cum membrii CTATU nu au căzut de acord asupra avizării proiectului, acesta a fost lăsat în seama Consiliului Local, care va analiza propunerea şi punctele de vedere exprimate în şedinţa CTATU.
(K. REŞTEA, L. SILEA)