Primăria a căutat investitori pentru Filarmonică la cel mai mare târg din Europa pentru imobiliare și investiții

Primăria a căutat investitori pentru Filarmonică la cel mai mare târg din Europa pentru imobiliare și investiții

Dan Tarcea a reprezentat Primăria Cluj-Napoca la Expo Real, cel mai mare târg din Europa pentru imobiliare și investiții, ce a avut loc în Germania, la Munchen. A fost prezentat și proiectul Filarmonicii.

''Am prezentat proiectul centurii metropolitane, metroului, CREIC, printre care a fost si cel al Filarmonicii, pentru ca putem face parteneriate cu diverse firme, care sa vina sa construiasca. Avem terenul, avem si concursul de solutii, este o investitie de peste 60 de milioane de euro, si de aceea incercam sa atrage orice fel de sursa posibila sa rezolvam si aceasta investitie. Resursele noastre, din pacate, sunt limitate'', a declarat Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

Licitațiile pentru concesionarea unui teren de 1.500 mp, pe care un privat ar urma să construiască un hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A, iar din suma obținută ca redevență se se asigure o parte de finanțare pentru sediul Filarmonicii de Stat Transilvania (FST), au rămas fără răspuns. Valoarea contractului: 1.425.513.366 lei. 

În februraie 2019, ZIUA de CLUJ scria că, după 10 ani de încercări eşuate, proiectul Centrul Cultural Transilvania (CCT), aşa cum a fost botezat viitorul sediu al FST, primeşte o nouă şansă în 2019. Clădirea ar urma să fie ridicată pe terenul pe care a funcţionat fosta cazarmă militară de pe Bd. 21 Decembrie 1989.

Vecin îi va fi un hotel de 4* sau o clădire de birouri de clasă A, investiţia unui privat, terenul aferent fiind concesionat de municipalitate pe o perioadă de 40 de ani, iar din suma obținută drept redevență se va asigura o parte din finanţarea necesară sediului instituţiei de cultură. De asemenea, conform primarului Clujului, începând de anul acesta, administraţia locală va aloca bani de la bugetul local pentru proiectarea şi realizarea CCT. "Este un proiect multianual, amânat de mulţi ani. Investiţia se ridică la 40-50 de milioane de euro", declara Emil Boc. 


Parcare cu 229 de locuri

Până la realizarea sediului Filarmoncii sau a ECCA, pe terenul de pe Bd. 21 Decembrie, care se află în proprietatea municipalităţii, funcţionează, din 2016, o parcare cu 299 de locuri. Parcările se află în zona tarifară II. Parcarea are şi opt locuri rezervate pentru persoane cu dizabilităţi. Parcarea are intrare şi iesire din/spre str. Năvodari şi o a doua ieşire pe Bd. 21 Decembrie.

Comenteaza