Primăria alocă 160.000 de euro pentru petrecerile oraşului

Primăria alocă 160.000 de euro pentru petrecerile oraşului
Zilele oraşului, Ziua Naţională, Revelionul 2015, dar şi alte trei manifestări care ar trebuie să producă animaţie în Cluj-Napoca pe perioada verii vor primi de la bugetul local 700.000 de lei.

Consilierii locali vor dezbate la şedinţa de joi un proiect de hotărâre în acest sens. Cei 700.000 de lei vor fi utilizaţi pentru organizarea următoarelor evenimente: Zilele Municipiului Cluj-Napoca, Cluj City-Break, Seri de vară clujene, Zilele recoltei, Ziua Naţională a României şi Revelion 2015.

Alocarea pentru evimentele organizate exclusiv de primărie a fost în 2013 de 600.000 de lei, dar administraţia locală a scos acum de la alocări Târgul de Crăciun, dar a pus pe listă manifestarea Zilele Recoltei. Potrivit reprezentanţilor primăriei, Zilele Recoltei se derulează pe platoul Sălii Sporturilor, la final de septembrie-început de octombrie, în parteneriat cu asociaţia Produs de Cluj. „Până acum, de eveniment s-a ocupat Direcţia Tehnică, însă nu existau resurse şi tot timpul se luau de la alte evenimente. Acum a trecut la Biroul de Evenimente şi ne vom ocupa de el tot noi. Politica noastră este să atragem pentru manifestările primăriei şi bani din sponsorizări şi să cheltuim cât mai puţin din rezurse publice. Din banii alocaţi anul trecut, cred că nu s-au consumat integral", a menţionat Dan Macovei din cadrul Biroul de Evenimente al primăriei. Cluj City Break şi Seri de Vară Clujene sunt două manifestări gândite să aducă animaţie în oraş pe perioada verii, iulie- august, când studenţii sunt plecaţi şi centrul este „mort".

 

Comenteaza