Primăria atacă în instanţă decizia CNSC pentru noile tramvaie ale Clujului VIDEO

Primăria atacă în instanţă decizia CNSC pentru noile tramvaie ale Clujului VIDEO
Decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, care contestă soluţia pentru noile tramvaie din Cluj-Napoca, va fi atacată în instanţă de Primărie, a anunţat azi primarul interimar Radu Moisin.

Decizia de contestare a deciziei CNSC în instanţă a fost luată în unanimitate de voturi de comisia de licitaţie a Primăriei, din trei variante - acceptarea celei de-a doua oferte, mai scumpă, reluarea procedurii de licitaţie şi respectiv contestarea deciziei CNSC.

„Considerăm că neregula constatată de CNSC este de fapt o abatere tehnică minoră. În caietul de sarcini era prevăzută o uşă dublă la începutul tramvaiului, pentru vatman şi respectiv călători. Polonezii au o uşă simplă pentru vatman şi o uşă dublă pentru călători. Aşa sunt trei căi de acces, deci finalul e cu o uşă în plus, chiar dacă uşa vatmanului nu e dublă. Practic posibilităţile de acces în tramvai sunt acum mai mari", a spus Moisin.

Plângerea administrativă va fi depusă mâine la Curtea de Apel. Diferenţa de preţ între prima şi a doua ofertă pentru tramvaie ajunge la 429.000 de euro. "Niciodată nu s-a analizat la un nivel atât de tehnic o asemenea problemă", a mai spus Moisin.

Etichete
Comenteaza