Primăria cere bisericilor de cartier să reducă zgomotul slujbelor

Primăria cere bisericilor de cartier să reducă zgomotul slujbelor
Sătul de gălăgia pe care o fac bisericile de cartier în fiecare duminică şi de zecile de plângeri făcute de cetăţenii din zonă către Primărie, Emil Boc îi cere mitropolitului Andrei Andreicuţ să mai reducă volumul.


Ca urmare a unor sesizări primite din partea cetăţenilor, Primăria a transmis o adresă încă din iulie anul trecut către Arhiepiscopia Vadului Feleacului şi Clujului, în atenţia mitropolitului Andrei Andreicuţ, în care Boc îl roagă pe acesta din urmă să reducă nivelul volumului la aparatele de sonorizare montate în exteriorul bisericilor de cartier. „În 30 iulie am fost înştiinţaţi că Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Andrei a dispus comunicarea adresei preoţilor din municipiul Cluj-Napoca", spun oficialii Primăriei. Deocamdată nu au fost aplicate amenzi bisericilor pentru depăşirea nivelului permis de sunet sau a vibraţiilor, dar Primăria nu a putut comunica dacă adresa instituţiei către mitropolie a fost respectată.

În ultima perioadă am primit mai multe sesizări din partea unor locatari din municipiul nostru, cu privire la deranjul produs de către instalaţiile de sonorizare aflate în dotarea lăcaşelor de cult, prin care slujbele ţinute în biserică sunt amplificate şi transmise către exterior", arată Boc în adresa remisă Mitropoliei. "Prin urmare, pentru a nu mai deranja vecinătăţile, vă rugăm să luaţi măsurile legale pentru a se reduce nivelul zgomotului produs de către aparatele de sonorizare montate în bisericile aflate în administrarea dumneavoastră, astfel încât locatarii imobilelor situate în zona acestor lăcaşe de cult să nu mai fie perturbaţi în activităţile lor zilnice".

Comenteaza