Primăria Cluj a renunţat la un proiect major ca să dea 16 milioane pentru sănătate şi educaţie

Primăria Cluj a renunţat la un proiect major ca să dea 16 milioane pentru sănătate şi educaţie
| Foto: CIP

Municipalitatea clujeană a pus deoparte un proiect important în 2020, pe fondul pandemiei de COVID, pentru a putea redirecţiona fonduri suplimentare spre sănătate şi educaţie. Este vorba despre drumul Lombului. 

"Un exemplu este drumul Lombului: 16 milioane de lei trebuia să investim şi să continuăm lucrarea. Nu am putut. A trebuit să luăm toţi banii şi să îi dăm la sănătate. E un proiect major pe care l-am amânat în integralitate şi mai sunt.

De la fiecare proiect am diminuat resursele, astfel încât să putem da aproape 10 milioane de euro pentru domeniul medical, spitalele clujene, dotările necesare, asigurare pentru învăţământul online a infrastructurii necesare, tablete. Nu regret că am făcut acest lucru. Sănătatea clujenilor este foarte importantă, iar educaţia, una din priorităţi", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În Lomb se află ”Hollywood-ul pitic” și ”Silicon Valley de Cluj”, respectiv Centrul Regional de Excelență în Industrii creative şi Centrul de Dezvoltare a Afacerilor. Proiectul a început în 2012, la inițiativa Clusterului Cluj IT - o asociere între companii de tehnologia informației, autorități locale și mediul academic.

Obiectivul inițial a fost să faciliteze trecerea industriei IT de la una de outsourcing la una bazată pe inovare și pe produse proprii. 20.000 de persoane ar urma să lucreze pe platforma Cluj Innovation City, potrivit unor estimări ale primăriei. Tot aici ar urma să fie ridicat un cartier de locuinţe, cu toate facilităţile necesare omului modern. 

Etichete
Comenteaza