Primăria Cluj îți spune cum să colectezi selectiv, la cinema Dacia. Factura se scumpește, amenzi pentru cei ce aruncă la vecini

Primăria Cluj îți spune cum să colectezi selectiv, la cinema Dacia. Factura se scumpește, amenzi pentru cei ce aruncă la vecini

Primăria Cluj-Napoca, prin Direcția Ecologie urbană și spații verzi, demarează o serie de acţiuni de conștientizare şi informare privind colectarea selectivă.

Prima întâlnire pe această temă va avea loc joi, 9 mai 2019, între orele 16.00 - 18.00, la cinema Dacia. În zilele de 16 şi 27 mai 2019 vor avea loc alte întâlniri la Cinema Mărăşti. 

Colectarea selectivă scumpeşte factura de gunoi la Cluj

Colectarea selectivă pe patru fracţii (gunoi menajer, sticlă, hârtie/ carton și plastic/ metal) a deşeurilor generate de populaţie va fi implementată la Cluj-Napoca începând din vară. Acest lucru înseamnă majorarea tarifelor pentru gunoi atât pentru persoanele fizice, cât și pentru agenții economici sau instituțiile publice. Conform proiectului de hotărâre aprobat în şedinţa din 22 aprilie 2019, tarifele vor crește de la 7,18 lei/persoană (cu TVA) la 9,88 lei/persoană (cu TVA), respectiv de la 45,11 lei/mc la 61,82 lei/mc la agenţii economici. Scumpirea se datorează creșterii consumului de combustibil, respectiv a celui de lubrifianți și piese de schimb, datorită creșterii frecvenței de colectare cauzată de necesitatea introducerii colectării pe patru fracții.

Amenzi usturătoare pentru clujenii care aruncă gunoiul la vecini

Clujenii care vor arunca gunoiul la alte puncte gospodărești decât cele unde sunt arondați vor fi aspru sancţionaţi. Sancțiunile sunt cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

VEZI ȘI  Când vine maşina de gunoi la tine în cartier. LIVE pe site-ul Primăriei Cluj

Clujul, primul județ în care plătești cât arunci. Gunoiul va fi cântărit înainte să fie ridicat

Comenteaza