Primăria Cluj-Napoca va lansa o platformă online pentru găsirea spațiilor vacante pentru diferite evenimente

Primăria Cluj-Napoca va lansa o platformă online pentru găsirea spațiilor vacante pentru diferite evenimente

O platformă online dedicată valorificării spaţiilor urbane va fi lansată în luna mai de Primăria Cluj-Napoca, acest proiect fiind gândit ca un instrument care să ajute comunicarea între persoanele care se află în căutarea unui spaţiu pentru un eveniment sau o activitate şi proprietarii sau administratorii unor spaţii din municipiu.

"Platforma va ajuta la găsirea spaţiilor vacante de pe raza municipiul nostru. În acest an avem un proiect pilot care presupune găsirea unor spaţii vacante într-o arie limitată - zona Gării şi fosta platformă industrială, iar utilizatorii pot găsi pe această platformă online spaţii vacante pentru un eveniment sau pentru o activitate care are o durată de desfăşurare scurtă sau medie. Am identificat spaţiile şi am intrat în legătură cu proprietarii, urmând ca în perioada următoare să încheiem şi protocoale cu ei", a declarat marţi Călin Forna, director în cadrul primăriei şi coordonator în cadrul proiectului Refill.

Paltforma online este văzută ca o punte de legătură între cei care caută spaţii şi cei care le deţin. Forna susţine că gama activităţilor şi evenimentelor este extrem de largă, de la cele culturale la cele sportive, sau chiar activităţi de afaceri.

"În toate oraşele europene există această problemă, există o subutilizare sau o utilizare a unor spaţii până când îşi găsesc destinaţia finală, iar proprietarii pot în acest interval de timp să aibă anumite beneficii - chiriaşii să întreţină spaţiul, să plătească utilităţi şi o chirie modică. Această formulă de colaborare va crea beneficii atât pentru beneficiar cât şi pentru proprietar", a spus Forna.

Ideea lansării acestei platforme a apărut la finalul unui proiect numit "Refill", care a durat 3 ani şi din care au făcut parte alte 10 oraşe europene.

Scopul proiectului Refill este, potrivit organizatorilor, acela de a forma o reţea între mai multe oraşe europene cu experienţă în utilizarea temporară a spaţiilor vacante, cu scopul de a dezvolta utilizare temporară ca factor de inovare la nivel local. Cele zece oraşe pot face astfel schimb de bune practici în acest domeniu al revitalizării spaţiilor urbane. Din proiect au mai făcut parte oraşele Helsinki, Riga, Poznan, Ostrava, Atena, Nantes, Ghent, Amersfoort şi Bremen.

 

Comenteaza