Update Primăria Cluj preia realizarea primului Park&Ride, în zona Aeroportului. Boc: "CJ ne-a informat că nu are bani"

Primăria Cluj preia realizarea primului Park&Ride, în zona Aeroportului. Boc: "CJ ne-a informat că nu are bani"

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, primirea unui teren de 48.000 mp de la Consiliul Județean Cluj, în vederea amenajării primului Park&Ride, în zona Aeroportului Internațional.

”Consiliul Județean Cluj ne-a informat că nu are bani. Pe bună dreptate, au multe alte cheltuieli colaterale, care sunt legate de instituția Consiliului Județean Cluj și în condițiile acestea, proiectul fiind important, am decis să solicităm preluarea lui de către Primărie. Din 2022, îl vom prinde în buget și îl realizăm. Să găsim soluții financiare și să îl realizăm. Este important pentru că va duce la integrarea parcării cu sistemul de transport. Oamenii își vor lăsa mașina la intrare, în Cluj, după care să ia trenul metropolitan, autobuzul, metroul. Vom stabili în cadrul bugetului pe 2022 prioritățile, iar una dintre ele va fi realizarea și acestui proiect. Va fi un proiect multi anual, pe 2 - 3 ani, și vom pune bani în buget pentru el”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Pe strada Traian Vuia vor fi realizare parcări pentru mașini și biciclete, stații de autobuze și un terminal de autogară. Lucrările vor consta în amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de bike sharing cu tot ce presupune aceasta.

Este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde corpurile C1 – clădire terminal și copertină, C2 – copertină autocare și piațetă publică. La C1, parterul va asigura spații de așteptare, recepție, cafenea, spații tehnice pentru desfășurarea în condiții optime a activităților specifice unui terminal, iar etajul va adăposti o zonă de servicii publice.

Durata estimată de execuție a lucrărilor este de maximum 16 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor, în care se va include și perioada de timp friguros.

Proiectul „Park and Ride” a fost promovată ca fiind una dintre cele mai importante investiții ale Consiliului Județean Cluj în domeniul decongestionării traficului și a stimulării mobilității urbane. CJ Cluj promitea un buget total, multianual, în valoare de 62.306.236 lei cu TVA inclus.

Comenteaza