Primăria: Clujenii care consumă porumb fiert vândut în stradă riscă hepatită sau dizenterie

Primăria: Clujenii care consumă porumb fiert vândut în stradă riscă hepatită sau dizenterie
Riscaţi îmbolnăvirea de hepatită virală, dizenterie, dar şi toxiinfecţii alimentare sau alte boli digestive, în cazul în care consumaţi porumb fiert vândut în stradă, potrivit reprezentanţilor Primăriei Cluj-Napoca, ce au făcut astăzi un apel către clujeni să nu consume porumb fiert de la vânzătorii ambulanţi.
În recomandare se arată că provenienţa porumbului este incertă, marfa este pregătită în spaţii necorespunzătoare igienic şi comercializată în condiţii improprii, iar “transportul de la locul de preparare la cel de vânzare se face în recipienţi deschişi, de cele mai multe ori cu mijloacele de transport în comun”.

Numai în luna iulie au fost amendaţi 32 de vânzători ambulanţi, iar valoarea totală a amenzilor ajunge la 13.800 de lei. Clujenii sunt încurajaţi să nu consume porumbul fiert vândut în stradă şi să anunţe amplasamentul vânzătorilor ambulanţi, la dispeceratul Poliţiei Comunitare, la numărul de telefon 0264-598784.

“Pe lângă faptul că prin activitatea pe care o desfăşoară, vânzătorii de porumb fiert pun în pericol sănătatea consumatorilor, aceştia încalcă şi prevederile legale privind practicile comerciale. Aceştia nu au statutul de comercianţi autorizaţi, neavând niciun fel de autorizaţii care să le confere această calitate, locurile unde vând porumbul nu sunt autorizate, nu deţin documente care să ateste provenienţa produselor, nu sunt autorizaţi din punct de vedere sanitar şi al siguranţei alimentelor”, se arată în recomandarea Primăriei.
Comenteaza