Primăria dă drumul la exproprieri pentru Parcul Zorilor. Firma lui Sile Pușcaș primește 11 milioane de lei despăgubiri

Primăria dă drumul la exproprieri pentru Parcul Zorilor. Firma lui Sile Pușcaș primește 11 milioane de lei despăgubiri

Primăria Cluj-Napoca merge mai departe cu proiectul amenajării Parcului Zorilor, pe terenul de 12.000 mp care trebuie expropriat de la firma Florisal, a omului de afaceri sătmărean Vasile Pușcaș.

Pe masa consilierilor locali se va afla miercuri un proiect de hotărâre privind declanșarea exproprierilor pentru această investiție. ”Se aprobă amplasamentul lucrării de utilitate publică în interes local la obiectivul de investiții amenajare parc Zona Observator, cartier Zorilor, de 12.095 mp”, se arată în proiectul de hotărâre.

Acesta are anexat și un raport de evaluare a acestui teren, pentru stabilirea cuantumului despăgubirilor care vor fi acordate din bani publici. Este vorba de 10,9 milioane de lei, care trebuie plătiți Florisal, care deține terenul și care avea pe acel amplasament un proiect avizat pentru un ansamblu imobiliar.

La ședința din 9 ianuarie, când planul urbanistic zonal pentru viitorul parc de 1,2 ha a fost avizat de Comisia de urbanism, avocații Florisal au anunțat că proprietarul terenului nu este de acord cu exproprierea și nici cu cuantumul despăgubirilor propus de municipalitate.

”Florisal solicită despăgubiri de 20 de ori mai mari decât cele estimate în hotărâre, adică 202 milioane de lei”, a subliniat avocatul Camelia Isac, din partea Florisal, la acea ședință. De altfel, firma are deschise mai multe procese împotriva primăriei clujene pe tema exproprierilor pentru parcul din Zorilor.

Parcul va include loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare biciclete și spații verzi. Biroul Arhi Box Cluj a realizat și o simulare video cu modul cum va arăta viitorul parc.

Comenteaza