Primăria desfiinţează sensul giratoriu din cea mai problematică intersecţie a Mănăşturului

Primăria desfiinţează sensul giratoriu din cea mai problematică intersecţie a Mănăşturului
Primăria se dă bătută: desfiinţează sensul giratoriu din cea mai problematică intersecţie a Mănăşturului.

Primăria Cluj-Napoca anunţă azi că începând tot de azi sensul giratoriu ce a fost amenajat cu caracter experimental la intersecţia străzilor Câmpului şi Mehedinţi se desfiinţează. Cu acestă ocazie, se revine la reglementarea de circulaţie ce exista înainte de amplasarea sensului giratoriu -  strada Câmpului redevine drum cu prioritate. "Decizia a fost luată ca urmare a sesizărilor repetate ale participanţilor la trafic", explică Primăria.

Instituţia arăta ieri într-un răspuns la o sesizare că regulile de circulaţie nu se respectau înaintea instituirii sensului giratoriu, în zonă: maşinile parcate ilegal în intersecţie au determinat imposibilitatea ieşirii în siguranţă a maşinilor de pe Mehedinţi pe Câmpului. În plus, "nici o semnalizare rutieră nu s-a respectat în ce priveşte interdicţia opririi", arăta instituţia.

Amintim, strada Câmpului în zonă, până la sensul giratoriu cu strada Islazului, e extrem de problematică în lumina traficului auto, în special dimineaţa. Miile de clujeni care locuiesc în zona haotică urbanistic a străzii aşteaptă uneori zeci de minute pe acest tronson până să poată depăşi sensul giratoriu.

"Dimineaţa e absolut imposibil să se intre pe strada Câmpului de pe străzile secundare", spunea recent primarul Emil Boc. " Vom comanda un studiu de circulaţie care să ofere soluţii. E într-adevăr o problemă reală, o avem în vedere". Intersecţia grupează două străzi foarte populate: Mehedinţi e cea mai aglomerată stradă din oraş iar pe Câmpului au fost construite sute de blocuri şi case în ceea ce arhitecţii au numit cea mai haotică stradă a oraşului.

Mănăştur e cel mai mare cartier clujean şi printre cele mai dense din ţară, cu aproximativ 80.000 de locuitori. Faptul că blocurile de aici au fost proiectate cu un loc de parcare la fiecare 10 apartamente face ca acum, în special pe strada Mehedinţi, lipsa locurilor de parcare să fie cronică.

Comenteaza