Primăria din Cluj-Napoca nu introduce sistemul de plată a parcării prin SMS: "e costisitor"

Primăria din Cluj-Napoca nu introduce sistemul de plată a parcării prin SMS:
Primăria Cluj-Napoca nu va institui în oraş sistemul de plată a parcării prin SMS, "în urma unei analize amănunţite", precizează reprezentanţii instituţiei.


">

"Acest sistem implică costuri suplimentare, care ar avea drept consecinţă fie creşterea preţului parcării, fie direcţionarea unui procent din încasările bugetului local către companiile de telefonie mobilă", explică aceştia, adăugând că prioritatea este crearea de parking-uri şi de locuri de parcare noi.

Instituţia a încasat în primele trei luni ale acestui an peste 3,4 milioane de lei doar din taxa de parcare, o sumă mai mare cu aproape şapte procente faţă de primul trimestru al anului trecut, când încasările au ajuns la 3,18 milioane de lei.

În cartierele din Cluj-Napoca, numărul locurilor de parcare cu abonament ajunge la 20.349, dintre care până acum 18.989 au fost achitate iar alte 1.380 au fost declarate vacante, după 31 martie. Bătaia pe locurile vacante e mare: numai în primele trei luni numărul cererilor de alocare a locurilor de parcare depuse a depăşit 3.800.

Comenteaza