Primăria face 46 de apartamente cu un milion de euro

Primăria face 46 de apartamente cu un milion de euro
Imobilul de pe strada Iuliu Coroianu va fi reabilitat şi tranformat în locuinţe de societatea Ceconi din Bixad, Satu Mare.

Contractul se va semna cel mai probabil săptămâna aceasta, având în vedere că ceilalţi 17 ofertanţi de la licitaţie nu au contestat rezultatul procedurii de licitaţie. Preţul este de peste 3,9 milioane de lei, fără TVA, potrivit procesului verbal al comisiei primăriei, după deschiderea ofertelor.

Al doilea proiect al primăriei pe fonduri europene de a amenaja noi locuinţe pentru clujeni (tineri şi persoane defavorizate) are constructor şi şanse să pornească la drum în perioada următoare. La procedura de licitaţie organizată de primărie la începutul anului au participat 18 societăţi: Conimet Impex, Ceconi, Masecons 2010, Napoca, Transilvania Construcţii, Construdava, Record, GDO MOV Impex şi 2 Invest, Zicu Impex şi Edinco, TCI CG, Modern Bau, Grup 4 Instalaţii, MBS Group, Consinit, Garnat G Construct, Fininvest Alba, International FBS Holding, Betasil.

Comisia de licitaţie condusă de directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruţiu, a decis adjudecarea contractului estimat la peste 7,6 milioane de lei către societatea Ceconi din Bixad, Satu Mare. Aceştia au avut un preţ de peste 3,9 milioane de lei, fără TVA. „Perioada de contestaţii a expirat, din câtre ştiu şi contractul se poate semna", a explicat Ovidiu Câmpean, şeful Direcţiei de Comunicare, relaţii comunitare şi turism a primăriei.

Potrivit Biroului Mass media din cadrul instituţiei ceilalţi ofertanţi nu au contestat rezultatul procedurii, motiv pentru care contractul se poate semna cu câştigătorul desemnat, respectiv societatea Ceconi. „Cel mai probabil săptămâna aceasta va fi semnat contractul, după care se poate da ordinul de începere lucrări", a completat Biroul Mass media. Ceconi a mai avut contracte de câteva sute de mii de lei cu primăria clujeană pe partea de intervenţii şi reparaţii la mai multe unităţi şcolare din municipiu.

Case sociale integrate pentru comunitate de pe Iuliu Coroianu nr. 4 are o valoare de peste 10 milioane de lei, din care 7,9 milioane de lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile. Proiectul presupune reabilitarea unor corpuri de clădire şi crearea de apartamente cu una sau două camere care vor fi repartizate ca locuinţe sociale persoanelor de pe lista de priorităţi a primăriei, cu cele mai bune punctaje. Pe lângă apartamente vor fi refăcute aleile, va fi amenajat un loc de joacă şi un spaţiu pentru parcări.

În ceea ce priveşte suprafeţele noilor apartamente, reprezentanţii primăriei nu au oferit informaţii, dacă şi în cazul acestui proiect există probleme ca cele întâmpinate în cazul celeilate investiţii cu bani europeni de pe strada Albac. În cazul acestui imobil reconvertit în apartamente, suprafeţele apartamentelor nou create se situau sub norma legală aprobată pentru locuire, motiv pentru care au fost probleme legate de repartizarea lor.

 

Comenteaza