Primăria Floreşti îşi optimizează sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor. Între timp, locuitorii nu au unde le plăti

Primăria Floreşti îşi optimizează sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor. Între timp, locuitorii nu au unde le plăti
Primăria Floreşti îşi optimizează în aceste zile sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor, prin instalarea unui nou server ce va unifica bazele de date ale persoanelor fizice şi juridice. Problema e că, până la finalizarea operaţiunii, locuitorii comunei nu vor avea unde să şi le plătească.

Noul sistem va permite o mai bună funcționare a segmentului de încasare, oferind o operativitate sporită pentru contribuabili. De asemenea, va asigura o identificare mai uşoară a bunurilor declarate spre impozitare, dar asupra cărora nu s-au plătit taxele.

Instalarea serverului va dura însă câteva zile, astfel că până joi, 8 ianuarie, taxele și impozitele nu vor putea fi plătite.

"Este vorba de instalarea unui server nou, care va permite o mai bună funcționare a sistemului informatic, mai ales la capitolul taxe și impozite. Din păcate este o operațiune complexă, care necesită timp și nu se poate lucra în paralel pe sistemul vechi o dată cu instalarea celui nou.

Imediat după punerea în funcțiune, sigur joi, 8 ianuarie, sau posibil chiar miercuri, 7 ianuarie, vom avea posibilitatea de a încasa și mai bine taxele și impozitele și de a depista mult mai rapid și mai exact pe cei ce se sustrag de plata acestor contribuții", a declarat primarul comunei, Horia Șulea.

Contribuabilii sunt informați că plățile urgente, ce nu suferă o amânare de 1-2 zile, se pot realiza prin ordin de plată la Trezorerie, prin poștă sau prin unitățile bancare.

Comenteaza