Primăria îi ademeneşte pe clujeni cu prăjituri cu mere şi “cheese cake”
- Scris de Luminita Silea
- 04 Dec 2010, 00:34
- Administraţie
- Ascultă știrea

DISTRIBUIE
Municipalitatea renovează un spaţiu de pe strada Memorandumului, unde va amenaja un restaurant care ţinteşte şi clientela “de business”. Pe aceeaşi stradă, instituţia va deschide şi o minipatiserie.
Noua cantină a Primăriei Cluj-Napoca va fi inaugurată cel mai târziu la finalul lunii ianuarie 2011. Potrivit şefului Serviciului Cantină din cadrul municipalităţii, Gheorghe Vişan, noul spaţiu de pe strada Memorandumului îşi va păstra specificul de autoservire, dar se va adresa şi clienţilor de business, cu pretenţii. Mai mult, primăria are în plan să deschidă, tot pe Memorandumului, o minipatiserie cu prăjituri de casă şi “cheese cake” pentru cunoscători.
“Acum suntem în plin proces de realizare a finisajelor şi de alegere a culorilor pentru gresie sau mobilier pentru noul spaţiu de pe strada Memorandumului. Chiar dacă va fi o unitate de tip «împinge tava», vrem să ne adresăm şi oamenilor cu pretenţii, din sectorul de business, sau angajaţilor companiilor din centrul oraşului. Va fi un local mult mai elegant. Cel mai probabil, inaugurarea va avea loc în data de 30 ianuarie 2011”, a explicat Gheorghe Vişan, şeful Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.
În prezent, primăria are mai multe spaţii cu autoservire pentru servirea mesei: cantina de pe Emile Zola nr. 5, bufetul de pe Moţilor nr. 1-3 (din incinta instituţiei), cantina din Someşeni, de pe strada Traian Vuia nr. 47 (lângă Primăria Someşeni) şi cafeneaua cu terasă a Bastionului Croitorilor. Spaţiul de pe Memorandumului a fost alocat anul acesta serviciului de către municipalitate pentru deschiderea unui local cu autoservire. Primăria oferă şi săli cu chirie pentru organizarea unor evenimente sau consultanţă de specialitate pentru reuşita pe deplin a evenimentului, personal pentru deservire, decoraţiuni festive şi consultanţă în ceea ce priveşte alegerea meniului.
“Cred că vom încheia anul cu venituri de peste 1,7 milioane de lei, mai mult faţă de anul trecut, când am realizat încasări de 1.350.000 de lei. N-am putea spune o marjă a profitului, fiindcă noi practicăm servicii la un tarif foarte scăzut, cu adaos mic, dar oferim şi gratuităţi pentru categorii defavorizate. Nu putem spune că, per total, cantina scoate profit, însă încasările acoperă cheltuielile de finanţare. Nu se înregistrează pierderi”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.
În 2010, serviciul primăriei s-a ocupat de promovarea unităţilor de alimentaţie şi de oferirea unor noi servicii: meniu zilnic şi săptămânal postat online, catering, transport gratuit pentru comenzi de minimum 100 de lei. “Asigurăm masa şi pentru două grădiniţe şi deservim şi elevii la cafeneaua din Turnul Croitorilor. Aceştia sunt foarte încântaţi de sendvişurile noastre cu şniţel. Pe partea de mese festive, cel mai bine merge cantina din Someşeni. Pentru 2011 avem şi alte planuri ambiţioase, pe lângă deschiderea noii extensii de pe strada Momorandumului. Aici mai avem spaţiu şi, cu unele investiţii şi reamenajări, am putea deschide şi o minipatiserie”, a declarat Vişan. Directorul cantinei a adăugat că această patiserie ar servi prăjituri de casă: cu mere sau chiar “cheese cake” pentru cunoscători. “Avem în plan să facem şi o minicarmangerie”, a mai spus Vişan.
Anul acesta, cantina din subordinea primăriei locale şi-a modificat tarifele pentru închirieri şi are voie să practice adaosuri comerciale de până la 100%. Doar cel pentru vânzările din abonamente a rămas de 20%, la fel şi taxa de uzură pentru veselă, 3% din valoarea contraprestaţiei pentru mesele festive. Potrivit reprezentanţilor primăriei, tarifele practicate de cantină nu au mai fost actualizate din anul 2000.
“Acum suntem în plin proces de realizare a finisajelor şi de alegere a culorilor pentru gresie sau mobilier pentru noul spaţiu de pe strada Memorandumului. Chiar dacă va fi o unitate de tip «împinge tava», vrem să ne adresăm şi oamenilor cu pretenţii, din sectorul de business, sau angajaţilor companiilor din centrul oraşului. Va fi un local mult mai elegant. Cel mai probabil, inaugurarea va avea loc în data de 30 ianuarie 2011”, a explicat Gheorghe Vişan, şeful Serviciului Cantină din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.
În prezent, primăria are mai multe spaţii cu autoservire pentru servirea mesei: cantina de pe Emile Zola nr. 5, bufetul de pe Moţilor nr. 1-3 (din incinta instituţiei), cantina din Someşeni, de pe strada Traian Vuia nr. 47 (lângă Primăria Someşeni) şi cafeneaua cu terasă a Bastionului Croitorilor. Spaţiul de pe Memorandumului a fost alocat anul acesta serviciului de către municipalitate pentru deschiderea unui local cu autoservire. Primăria oferă şi săli cu chirie pentru organizarea unor evenimente sau consultanţă de specialitate pentru reuşita pe deplin a evenimentului, personal pentru deservire, decoraţiuni festive şi consultanţă în ceea ce priveşte alegerea meniului.
“Cred că vom încheia anul cu venituri de peste 1,7 milioane de lei, mai mult faţă de anul trecut, când am realizat încasări de 1.350.000 de lei. N-am putea spune o marjă a profitului, fiindcă noi practicăm servicii la un tarif foarte scăzut, cu adaos mic, dar oferim şi gratuităţi pentru categorii defavorizate. Nu putem spune că, per total, cantina scoate profit, însă încasările acoperă cheltuielile de finanţare. Nu se înregistrează pierderi”, au explicat reprezentanţii municipalităţii.
În 2010, serviciul primăriei s-a ocupat de promovarea unităţilor de alimentaţie şi de oferirea unor noi servicii: meniu zilnic şi săptămânal postat online, catering, transport gratuit pentru comenzi de minimum 100 de lei. “Asigurăm masa şi pentru două grădiniţe şi deservim şi elevii la cafeneaua din Turnul Croitorilor. Aceştia sunt foarte încântaţi de sendvişurile noastre cu şniţel. Pe partea de mese festive, cel mai bine merge cantina din Someşeni. Pentru 2011 avem şi alte planuri ambiţioase, pe lângă deschiderea noii extensii de pe strada Momorandumului. Aici mai avem spaţiu şi, cu unele investiţii şi reamenajări, am putea deschide şi o minipatiserie”, a declarat Vişan. Directorul cantinei a adăugat că această patiserie ar servi prăjituri de casă: cu mere sau chiar “cheese cake” pentru cunoscători. “Avem în plan să facem şi o minicarmangerie”, a mai spus Vişan.
Anul acesta, cantina din subordinea primăriei locale şi-a modificat tarifele pentru închirieri şi are voie să practice adaosuri comerciale de până la 100%. Doar cel pentru vânzările din abonamente a rămas de 20%, la fel şi taxa de uzură pentru veselă, 3% din valoarea contraprestaţiei pentru mesele festive. Potrivit reprezentanţilor primăriei, tarifele practicate de cantină nu au mai fost actualizate din anul 2000.
DISTRIBUIE
Comenteaza