Primăria, invitată să cumpere Continentalul

Primăria, invitată să cumpere Continentalul
Lichidatorul judiciar al companiei care deţine hotelul Continental din centrul Clujului a transmis o înştiinţare Consiliului Local Cluj-Napoca, prin care municipalitatea este informată că îşi poate exercita dreptul de cumpărare cu prioritate al imobilului, care ar urma să îi fie transferat dacă Minsiterul Culturii, care a spus deja o dată pas, nu şi-l va exercita:

Informarea transmisă Consiliului Local de Expert Insolvenţă, lichidatorul judiciar al companiei Ardeleana, care deţine hotelul Continental, a fost citită în cadrul şedinţei de îndată a forului, la solicitarea consilierului Claudia Anastase.

Astfel, consilierii au fost informaţii că lichidatorul judiciar va mai solicita o dată Direcţiei de Cultură Cluj, ca reprezentantă a Ministerului Culturii, a dreptului de preemţiune, adică de cumpărare cu prioritate a hotelului Continental, în condiţiile în care imobilul este monument istoric, iar statului român îi revine, conform legislaţiei în vigoare, acest drept. Ministerul a comunicat deja anul trecut că nu intenţionează să achiziţioneze clădirea, astfel că dreptul de preemţiune este tranferat autorităţii publice locale.

"Putem lua în discuţie achiziţia clădirii doar în momentul în care este lămurită exact situaţia juridică", a precizat pentrui ziuadecj.ro primarul Emil Boc.

Amintim că două runde de licitaţii pentru vânzarea hotelului Continental au fost organizate începând din vara anului tercut, fără succes. Pentru a doua rundă de licitaţii preţul de pornire a fost fixat la 5,92 mil. euro, fără TVA.

Comenteaza