Primăria îşi face lanţ de restaurante

Primăria îşi face lanţ de restaurante
Serviciul cantina primăriei ar trebui transformat într-o societate comercială. Restaurantul Memo 10 a înregistrat profit frumuşel în 2013, însă, componenta socială a serviciului înghite toţi banii.

Dacă ar dispune de logistica necesară, cantina primăriei ar putea să-şi extindă serviciul de catering, a explicat directorul Gheorghe Vişan. Anul trecut, numai restaurantul Memo 10 a înregistrat un profit de peste 3.000 de euro. Lanţul restaurantelor primăriei ar putea aduce mult mai mulţi bani dacă s-ar înfiinţa o societate prin care activitatea comercială să fie separată de cea socială, e de părere Vişan. În prezent, cantina socială are sarcina de a oferi mese pentru 500 de persoane defavorizate.

Ca să asigure masa pentru 500 de persoane defavorizate, serviciul cantina primăriei consumă resurse importante şi multă energie. Directorul Gheorghe Vişan este de părere că activitatea comercială ar putea fi îmbunătăţită, dacă aceasta s-ar separa de componenta socială: "Am putea scoate profit evident, dacă n-ar trebui să ne concentrăm pe componenta socială care ne consumă foarte multe resurse. Consider că lucrurile ar putea fi separate. Componenta comercială ar putea fi administrată de o societate sau de o regie iar cea socială, de un serviciu subordonat primăriei".

În 2013, cantina primăriei a avut o cifră de afaceri de 700.000 de euro. Vişan spune că în cazul activităţii derulate la nivelul Memo 10, cifrele arată un profit de 3.000 de euro. În viitorul apropiat a fost gândit un plan de extindere a serviciilor de catering. Pe lângă activitatea de restaurant, cantina primăriei furnizează şi acum masa pentru evenimente sau pentru diferite firme şi instituţii.

Pasul următor implică o companie de promovare a alimentaţiei sănătoase în şcolile şi liceele clujene. În sensul acesta, cantina primăriei a preluat un spaţiu pe strada Avram Iancu, nr. 5, urmând ca de aici să fie furnizată mâncarea în şcolile din zonă, dar nu numai. În momentul în care cantina primăriei va dispune de logistica necesară, serviciul de catering se va extinde. "Ne-am dori să putem livra mâncare oriunde am fi solicitaţi, însă, deocamdată nu dispunem de suficiente resurse în sensul acesta şi nici de logistica necesară", a spus Vişan.

În acest moment se lucrează la proiectul de pe strada Avram Iancu: "Sperăm ca din martie să dăm drumul lucrărilor. Vrem să deschidem unitatea în august. Preconizăm să facem aici 1.300 de porţii pe zi şi să reintroducem mâncarea sănătoasă printre elevii clujeni. Testăm idei să intrăm tot prin intermediul acestei unităţi pe piaţa salatelor şi senvişurilor", a mai spus Vişan. De asemenea, dacă plenul Consiliului Local îşi va da acordul, cantina primăriei ar urma să preia încă un spaţiu în administrare, de 300 mp, pe strada Eremia Grigorescu, la nr. 134. Aici ar urma să realizeze de asemenea un restaurant, în special pentru pensionarii din zonă.

Comenteaza