Primăria mută piaţa volantă de legume în parcarea Sălii Sporturilor

Primăria mută piaţa volantă de legume în parcarea Sălii Sporturilor
Nu o anulează, ci o mută în alte locuri: aceasta este explicaţia Primăriei după ce primarul Sorin Apostu a anunţat că a renunţat la organizarea pieţei volante de legume din Piaţa Unirii pentru că "pune în pericol titlul de Capitală Culturală Europeană".

"Succesul dovedit prin numărul mare de cumpărători prezenţi a arătat necesitatea dezvoltării unui program de comerţ în spaţiul public pentru produse agroalimentare direct de la producătorii acestora", explică reprezentanţii Primăriei într-un comunicat de presă. Aceştia adaugă că instituţia a decis "extinderea acestui proiect spre cartierele oraşului", iar aceasta nu în urma discuţiilor de astăzi dintre liderii UDMR şi PDL, ci "în urma discuţiilor cu producătorii din judeţ, cu cetăţenii clujeni, precum şi a observaţiilor din mass media".

Totuşi, până să fie mutată din piaţa Unirii, piaţa volantă va fi organizată şi în această sâmbătă, între orele 7 şi 15, conform Primăriei.

De menţionat, reprezentanţii instituţiei arată că au identificat şase propuneri pentru viitoarele pieţe volante, însă doar pentru una dintre acestea a fost stabilit orarul, este vorba de parcarea de la Sala Sporturilor, care va fi transformată în piaţă volantă de legume în fiecare sâmbătă, între orele 7 şi 15. În ceea ce priveşte celelalte locaţii propuse, aici nu a fost stabilit niciun demers concret. "Primăria a iniţiat un dialog cu producătorii pentru a vedea care ar fi cele mai potrivite zile şi cele mai potrivite ore pentru organizarea unor pieţe volante de cartier", explică reprezentanţii Primăriei.

 

Iată propunerile:

- Haşdeu;

- Zona 7 străzi (Gruia);

- Piaţa Engels (A. Mureşanu);

- Piaţa Liebknecht (Iris);

- Piaţa 14 Iulie (Grigorescu vechi);

- Sala Sporturilor (Plopilor, Mănăştur).

 

Comenteaza