Primăria nu are bani să salveze RADP

Primăria nu are bani să salveze RADP
Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a adresat o cerere către Consiliul Local din Cluj-Napoca pentru acordarea unei sume de peste trei milioane de lei, având în vedere situaţia dificilă în care se află instituţia ca urmare a pierderii procesului cu GPI Turism şi a cheltuielilor ocazionate de proces.

Directorul Ioan Morocăzan a explicat că, deşi regia a plătit suma către societatea GPI Turism, care avea un contract de exploatare a patinoarului din Gheorgheni, dar RADP a acumulat restanţe mari la bugetul de stat şi a avut probleme cu plata salariilor către cei aproximativ 240 de angajaţi. În total datoriile ajung la 1,7 milioane de lei doar către bugetul de stat.

„Regia este în imposibilitatea de a achita în prezent aceşti bani către stat şi este în situaţia de a fi executată de către Stat. Din păcate noi nu am identificat această sumă în bugetul local şi nu le putem da banii. Ne-am simţit datori să informăm Consiliul Local şi sperăm să găsim o soluţie pentru această regie", a spus primarul interimar Radu Moisin.

Etichete
Comenteaza