Primăria promite un sens giratoriu în faţa Hotelului Napoca, în una din cele mai periculoase intersecţii din oraş

Primăria promite un sens giratoriu în faţa Hotelului Napoca, în una din cele mai periculoase intersecţii din oraş
Primăria Cluj-Napoca promite implementarea unui sens giratoriu în una dintre cele mai periculoase intersecții din oraș, cea din Piața Horea, Cloșca și Crișan. Promisiunea municipalităţii vine ca răspuns la o sesizare făcută de un biciclist clujean pe domnuleprimar.ro.

"Doresc sa aduc in atentie o situatie in care nu de putine ori era sa fiu calcat de masina, eu fiind pe bicicleta. Eu folosesc bicicleta zilnic in drumul meu de acasa spre serviciu si drumul cel mai scurt (si placut de altfel) trece si pe langa hotel Napoca, venind dinspre Str. Octavian Goga. Problema apare in intersectia din fata hotelului, mai exact aici http://goo.gl/maps/mDFWq pentru ca de cele mai multe ori soferii nu acord prioritate si biciclistilor. Fiindca s-a repetat de prea multe ori sa fiu la un pas de moarte, si pentru ca inteleg ca nu sunt in plan construirea de piste de biciclete, as propune macar semaforizarea intersectiei, astfel incat sa nu existe acest pericol pentru biciclisti. In plus, cred de asemenea ca s-ar fluidiza si traficul, mai ales cand vin foarte multe masini dinspre Str. General Dragalina (in jurul orei 18:00) si acestea trebuie sa acorde prioritate cate unei masini care vine dinspre Str. O. Goga sau Str. E. Grigorescu (asta pentru ca sunt dati cand folosesc si masina personala). Daca credeti ca aveti nevoie de mai multe detalii ca sa puteti proceda la semaforizarea intersectiei, va rog sa ma contactati si voi fi bucuros sa va ofer orice informatie de care aveti nevoie", a scris Radu Jiga, pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții primăriei au răspuns, ieri, sesizării spunând "pe viitor vom face un sens giratoriu in intersesctia din Piata Horea, Closca si Crisan, in prima etapa cu caracter experimental".

Comenteaza