Primăria pune lifturi în blocuri cu 4 etaje, plăteşte acum bani pentru întreţinere VIDEO

Primăria pune lifturi în blocuri cu 4 etaje, plăteşte acum bani pentru întreţinere VIDEO
După ce a construit singurele blocuri cu patru etaje dotate cu lift, din Cluj-Napoca, Primăria scoate din buzunar acum bani pentru întreţinerea lor. Instituţia a anunţat că cere oferte pentru supravegherea şi verificarea tehnică a instalaţiilor de la cele două lifturi.

 

Primăria va plăti mai bine de 2.000 de lei pe an pentru cele două lifturi iar data limită până la care pot fi depuse ofertele este 30 august. Cele două lifturi au fost montate în blocurile de locuinţe sociale de pe străzile Cojocnei şi Taberei, din Mărăşti şi respectiv Mănăştur. Blocurile au fost amenajate ca locuinţe sociale în 2010 şi sunt singurele din oraş care sunt dotate cu lifturi, deşi au doar patru etaje. Ziuadecj.ro l-a întrebat pe primarul Emil Boc dacă a văzut alte blocuri cu 4 etaje şi lift în oraş, dar edilul a refuzat să răspundă. „La blocul meu sigur nu e lift, ceea ce e bine, mai fac mişcare", a spus el. Boc locuieşte într-un bloc cu patru etaje din cartierul Zorilor.


Reconversia imobilelor de pe străzile Taberei şi Cojocnei în blocuri cu locuinţe sociale a costat 1,2 şi respectiv 1,3 milioane de lei. În aceşti bani este prevăzută şi construcţia câte unui lift, în fiecare dintre blocuri, deşi acestea au doar cinci nivele deasupra parterului. "Aşa cere legea, ca orice bloc cu mai mult de trei nivele să aibă lift", explica atunci primarul Sorin Apostu pentru ziuadecj.ro. Blocurile au 30 şi respectiv 36 de locuinţe iar lucrările au fost executate de asocierea dintre Stoneco şi Construdava.

 

 

Vezi imagini din blocul de pe strada Cojocnei, de la darea în folosinţă a locuinţelor:

Comenteaza