Primăria recunoaște: "Nu sunt soluții pentru traficul din Cluj"

Primăria recunoaște: "Nu sunt soluții pentru traficul din Cluj"

Viceprimarul Dan Tarcea recunoaște că Primăria nu mai are soluții în ceea ce privește decongestionarea traficului în Cluj-Napoca.

Viceprimarul Dan Tarcea a spus, la Napoca FM, că Primăria nu poate face nimic, pe termen scurt, pentru a decongestiona traficul din oraș, în special din zona centrală, singura soluție avută în vedere fiind încurajarea folosirii transportului în comun și extinderea benzilor dedicate acestuia.

"Prioritizăm transportul în comun. Avem 210.000 mașini în oraș, în câțiva ani vor fi 300.000. Nu putem să dărâmăm clădirile, să facem loc mașinilor, de aceea vom ajunge să intrăm în zona centrală doar cu mijloacele de transport în comun. Să lărgim străzile astăzi, nu putem, să mai facem câteva sensuri unice în Gheorgheni sau Andrei Mureșanu sau să le modificăm, sunt doar pansamente care rezolvă problema pentru 6 luni, iar dacă mai vin 2,000 de mașini suntem iar în situația anterioară. Autostrăzi suspendate peste blocuri nu putem face", a spus viceprimarul.

Tarcea a spus că traficul din centru este blocat de capacitatea străzilor, care sunt cele ale unui oraș gândit acum câteva sute de ani, iar problema în cartiere vine din "vremea comuniștilor" când a fost prevăzut doar un loc de parcare la 10 apartamente.  

"Probabil că generațiile viitoare care vor veni vor avea oaltă mentalitate și nu vor avea într-o familie 2 sau 3 mașini, ci doar una. Pe vremea comuniștilor, când s-au construit blocurile și s-au făcut cartierele, era prevăzut doar un loc de parcare la 10 apartamente, ori azi avem cel puțin 15 mașini la 10 apartamente. Dacă așa au fost construite cartierele... Soluții magice nu sunt", a explicat Tarcea la Napoca FM.

Comenteaza