Primăria somează judeţul în cazul Fany

Primăria somează judeţul în cazul Fany
Printr-o scrisoare oficială, Emil Boc i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să retragă licenţa companiei private de transport. Uioreanu spune că Boc s-a făcut degeaba jurist.

Compania Fany trebuie să plece, iar primarul Emil Boc nu vrea să accepte niciun refuz din partea lui Uioreanu. În replică, şeful judeţului îi reproşează lui Boc că s-a făcut jurist degeaba. El spune că nu poate face nici o acţiune împotriva Fany atât timp cât nu dispune de motivarea instanţei. Totuşi, admite va cere ministerului să anuleze traseele obţinute pe rutele Floreşti, Baciu şi Chinteni.

Fany se judecă în continuare cu administraţia judeţeană pentru anularea hotărârii prin care s-a dispus scoaterea traseelor din comunele Floreşti, Baciu, Chinteni şi Apahida, din procedura de licitaţie. În decembrie, când a fost atacată această hotărâre, instanţa a decis să o suspende, până la pronunţarea unei sentinţe pe fond. Fany a profitat de moment şi s-a înscris la licitaţie, mai ales că Uioreanu a considerat că se impune să reincludă traseele în pachetul de licitaţie. Cum era de aşteptat, Fany a câştigat cele trei rute vizate pentru proiectul de transport metropolitan: Floreşti, Chinteni şi Baciu. Compania de Transport Public Cluj-Napoca (fosta RATUC), care urma să intre pe aceste rute, în acord cu decizia consiliilor locale, a rămas pe dinafară. Ulterior, administraţiile locale au găsit o altă soluţie. Au înfiinţat noi trasee în comunele respective, astfel că în prezent operează atât Fany, cât şi CTP. Cele două companii de transport nu au încetat nici o clipă să se atace reciproc, aşa cum nici Boc nu a renunţat să-l acuze pe Uioreanu că ar fi sabotat proiectul de transport metropolitan. Nici după ce CTP a intrat să opereze în Floreşti, Baciu şi Chinteni, primarul nu s-a liniştit. El insistă ca Fany să fie scoasă de tot din aceste comune. Acum are şi argumente, având în vedere că instanţa a decis recent să anuleze suspendarea hotărârii Consiliului Judeţan prin care fuseseră scoase de la licitaţie traseele din aria metropolitană. El i-a trimis lui Uioreanu o scrisoare oficială prin care i-a cerut să retragă licenţa cu care operează compania Fany.

În replică, preşedintele administraţiei judeţene susţine că Boc s-a făcut degeaba jurist. "Nu înţeleg de ce nu are răbdare. Ce jurist este dacă nu înţelege că eu nu pot acţiona de capul meu. N-am primit încă motivarea de la instanţă. Mai întâi trebuie să ajungă la mine, pentru a vedea mai departe ce am de făcut. Şi eu sunt interesat ca proiectul de transport metropolitan să funcţioneze şi n-am nici cea mai mică reţinere să cer ministerului să anuleze procedura de atribuire, în cazul Fany, pe traseele din Chinteni, Baciu şi Floreşti", a spus Uioreanu. El a precizat că poate face acest lucru, chiar dacă procesul pe fond continuă. "Nu ştiu dacă vom câştiga sau nu pe fond, însă, acum avem posibilitatea să cerem retragerea licenţei în baza căreia Fany operează pe cele trei trasee din zona metropolitană", a spus Uioreanu.

Comenteaza