Primăria te întreabă cu cât vrei să ajute Clujul firmele din parcurile industriale

Primăria te întreabă cu cât vrei să ajute Clujul firmele din parcurile industriale
Tetarom I

Municipalitatea a organizat o consultare publică privind ajutorul de minimis ce urmează să fie acordat societăților care își desfășoară activitatea în parcurile industriale.

Primăria organizează o consultare publică privind schema ajutoarelor de minimis care ar urma să funcționeze pentru anii fiscali 2019 și 2020. În fapt, acesta este o reducere a impozitelor pe clădirile de birouri și pe hale de care beneficiază societățile locate în parcurile industriale. Este vorba despre Tetarom I (Hoia) și II (Emerson), respectiv acum și Cluj Innovation Park, de pe Dealul Lomb. Așa cum știți, Centrul regional de excelență pentru industrii creative (CREIC) a pornit la drum, iar parcul industrial TEAM are termen de finalizare anul acesta.

‘’Obiectivul prezentei scheme constă în susținerea și stimularea dezvoltării locale a Municipiului Cluj-Napoca prin atragerea de investiții, prin acordarea de facilități fiscale rezidenților parcurilor industriale și administratorilor acestora. Municipalitatea clujeană urmărește impulsionarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în sectorul privat și, nu în cele din urmă, îmbunătățirea nivelului de trai și a condițiilor de viață ale cetățenilor săi’’, se arată în referatul care însoțește anunțul consultării publice.

În urmă cu patru ani, presa a scris că societatea cu capital american Emerson, din Tetarom II, a primit o scutire de la plata impozitelor locale, sub formă de ajutor de minimis şi de ajutor de stat, care a însumat 1,6 milioane de euro.

Etapa consultării publice are loc în perioada 9-23 noiembrie 2018. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Comenteaza