Primăria va amenaja un nou cimitir

Primăria va amenaja un nou cimitir
Consilierii locali sunt invitaţi luni să aprobe planul urbanistic zonal pentru noul cimitir al Clujului.

Amplasamentul noului cimitir este în cartierul Someşeni, pe strada Moş Ion Roată fără număr, unde există o suprafaţă de 30 de hectare ce nu poate fi folosită în alt mod, pentru că se află într-o zonă de interdicţii aeronautice. Cimitirul apare astfel prevăzut şi în planul urbanistic zonal.

Procedura de achiziţie pentru serviciile de proiectare și studiu de fezabilitate a fost lansată încă din primăvara anului trecut, iar unul dintre documentele ce urmau să fie elaborate este planul urbanistic zonal, pe care consilierii trebuie să îl aprobe luni.

Noul cimitir va avea și un columbarium - depozit de urne funerare cu aproximativ 1.000 de locuri. De asemenea vor există spații pentru ceremonii funerare - capela, platformă în aer liber, cameră frigorifică, dar și un crematoriu.

Noul cimitir este amenajat în condiţiile în care cele existente nu mai au locuri. "Clujul are nevoie de un nou cimitir, asta e clar. În noul PUG este prevăzut amenajarea unuia pe o suprafață de 30 de hectare în Someșeni, în zona Moș Ion Roată, dincolo de poligonul armatei. Terenul respectiv se pretează pentru asemenea destinație, mai ales că nu poate avea altă utititate, deoarece sunt interdicții aeronautice", explica anul trecut Emil Boc.

 

Etichete
Comenteaza