Primăria vrea să deschidă trei patinoare noi

Primăria vrea să deschidă trei patinoare noi
La Cluj stăm prost cu piscinele, dar măcar patinoare să avem. Primăria vrea să deschidă trei, niciunul în iarna care se apropie.

Clujul va deveni, pe timp de iarnă, oraşul patinoarelor. City managerul Gheorghe Şurubaru a anunţat că municipalitatea intenţionează să dea în folosinţă nu mai puţin de trei patinoare în perioada următoare, dar niciunul în iarna care bate la uşă.

Un patinoar pe care clujenii vor fi invitaţi să alunece este unul din incinta ştrandului Sun. "Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) se va ocupa de amenajarea acestui patinoar, la Sun. Acolo a mai fost patinoar, dar în bazinul olimpic, care acum este acoperit. Va trebui găsit un alt loc. Se va da în folosinţă când va fi amenajat şi aquaparkul", a explicat Şurubaru.

Ştrandul Sun este în domeniul municipiului Cluj-Napoca, dar a fost dat spre gestionare RADP. Acolo, de luna aceasta, s-a dat în folosinţă piscina olimpică acoperită cu un balon presostatic. Primăria a informat că doreşte să extindă ştrandul şi să îl transforme în aquapark, dar deocamdată nu există un proiect pentru această investiţie.

În urmă cu un an, primarul Emil Boc afirma că doreşte ca lacul din Parcul Central să devină patinoar, pe vreme de iarnă. „Vrem să facem un proiect european, astfel încât iarna lacul din Parcul Central să poată fi transformat într-un patinoar artificial de largă dimensiune şi să dea şansa clujenilor să îl folosească. Acolo avem planul ca în exerciţiul acesta financiar, 2014-2020, să depunem un proiect european şi se pare că există şi şanse de finanţare", a spus Boc, în 13 octombrie 2015, la REALITATEA FM Cluj.

Acum, city managerul face un anunţ asemănător. „Vrem să amenajăm un patinoar pe toată suprafaţa lacului din Parcul Central. Se va monta un sistem de realizare a stratului de gheaţă, generatoare, tot ce este nevoie. Tot RADP se va ocupa de studii necesare şi de partea de proiectare", a explicat Şurubaru. Acesta a subliniat că se discută şi despre un al treilea patinoar, fără să dea însă detalii suplimentare.

Până proiectele municipalităţii vor deveni realitate, constanta ste patinoarul din Piaţa Unirii, despre care city managerul a dat asigurări că va fi amenajat şi în iarna care bate la uşă. Privaţii le dau şi ei o mână de ajutor pasionaţilor de patinaj: există centre comerciale care şi-au făcut un obicei din a deschide, în fiecare iarnă, patinoare în aer liber.

Comenteaza