Primăria vrea să preia pe gratis Parcul Feroviarilor

Primăria vrea să preia pe gratis Parcul Feroviarilor
Primăria Cluj-Napoca a solicitat Companiei de Căi Ferate Române (CFR) să îi transfere în mod gratuit terenul aferent Parcului Feroviarilor.

Odată cu preluarea acestuia, autorităţile locale vizează să ia în administrare şi strada Triajului, aflată într-o stare avansată de degradare.

"Prin prezenta vă aducem la cunoştinţă că municipalitatea a solicitat Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Regionala CF Cluj, transferul dreptului de proprietate, cu titlu gratuit, privind terenul aferent Parcului Feroviarilor şi a străzii Triajului din municipiul Cluj-Napoca. Cele două solicitări au făcut obiectul adreselor înregistrate la Primăria municipiului Cluj-Napoca sub nr. 68861/453/19.02.2015 şi nr. 68361/453/19.02.2015", se arată într-un răspuns dat consilierului local Ioan Bîldea.

La începutul lunii octombrie a anului trecut primarul Emil Boc a declarat că municipalitatea este pregătită să preia Parcul Feroviarilor, o locaţie care se găseşte într-o stare deplorabilă de câțiva ani, în cazul în care îi va fi oferit de către Compania Națională de Căi Ferate.

"Dacă ni se va oferi, îl vom lua cu mare drag. Orice parc al municipiului care ne va fi dat noi îl vom moderniza şi îl vom întreţine. Orice parc al Clujului care va fi oferit, Primăria îl va lua fără niciun fel de problemă de la orice proprietar. Trebuie doar să ni-l dea pentru că, oricum, clujenii cred că orice obiectiv din Cluj e a Primăriei. Aşa încât cu cât îl va primi mai repede cu atât mai bine. Orice spaţiu neîntreţinut din oraş, orice lucru care nu arată bine lumea crede că e de vină Primăria", a afirmat Boc la momentul respectiv.

Tot atunci, liberalul Ioan Bîldea i-a atras atenţia edilului asupra faptului că municipalitatea este cea care trebuie să îi solicite acest lucru CFR-ului.

"Parcul Feroviarilor trebuie solicitat de la Compania Națională de Căi Ferate, nu trebuie să așteptăm să ne fie predat, pentru că probabil acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Domnule primar Emil Boc, să dispuneți demararea procedurilor de înștiințare oficială a Companiei Naționale a Căilor Ferate cu privire la dorința municipalității de a prelua și moderniza acest parc. Acest lucru trebuie făcut pentru a demonstra că intențiile primăriei sunt serioase, nu doar declarații politice", declarase el.

Parcul Feroviarilor, al doilea ca suprafață din oraș, care se întinde pe 5,4 ha, a ajuns o ruină. Investitorul care s-a asociat cu CFR și a promis acum opt ani de zile că va face investiții uriașe a renunțat la proiect, iar parcul s-a reîntors în proprietatea Companiei Naționale de Căi Ferate.

Comenteaza