Primăria vrea un nou parking în municipiu. Câte locuri de parcare va oferi şi unde va fi amplasat

Primăria vrea un nou parking în municipiu. Câte locuri de parcare va oferi şi unde va fi amplasat
Primăria Cluj-Napoca vrea să rezolve, într-o anumită măsură, problema ardentă a lipsei locurilor de parcare din municipiu. Astfel, are în plan construirea unui nou parking suprateran în cartierul Mărăști. Până să se treacă la fapte, cetăţenii sunt chemaţi la o consultare preliminară pe această temă.

 

Viitorul parking va avea o capacitate minimă de 400 de locuri și urmează să fie amplasat pe terenul care se află în incinta formată la sud de blocul 10 de pe Calea Dorobanților nr. 105-107, la est de blocul M3 situat pe Aleea Bibliotecii, la nord de blocurile 2A și 2B situate pe Bdul. 21 Decembrie 1989 nr. 150-152, iar la vest, de către Complexul Piața Agroalimentară Mărăști.

"Prin amenajarea noului parking se are în vedere organizarea eficientă, funcțională și estetică a spațiului, eliminarea construcțiilor şi a amenajărilor parazitare, asigurarea unui număr suficient de locuri de parcare, fluidizarea circulațiilor auto și decongestionarea arterelor principale, crearea și dezvoltarea de spații verzi, locuri de joacă, de odihnă și petrecerea timpului liber și, implicit, creșterea semnificativă a calității vieții", au afirmat reprezentanţii primăriei.

În etapa de consultare prealabilă fiecare vecin, rezident, agent economic, asociație sau membru al acestora va avea posibilitatea să-și exprime opțiunea în scris. Consultarea va conține tabele cu proprietarii care sunt de acord sau nu, inclusiv cu cei care își rezervă dreptul de a fi indeciși. Cei care nu sunt de acord cu investiția propusă vor formula separat o adresă proprie și își vor susține motivele și argumentele pertinente.

După elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu și trecerea acestuia prin analiza de specialitate a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism, în conformitate cu prevederile HCL nr. 153/10.04.2012 privind aprobarea Regulamentului local referitor la implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului, cei interesați vor fi invitați să-și spună din nou părerea într-un cadru organizat la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca.

Cei care dețin locuri de parcare sau garaje în incinta menționată sau pe Calea Dorobanților și pe bdul 21 Decembrie 1989 vor beneficia de prioritate în repartiția locurilor de parcare din parkingul construit în urma derulării investiției propuse.

Consultarea va dura 30 de zile, timp în care clujenii sunt invitaţi să-şi exprime punctul de vedere în scris la adresa de e-mail: registratura@primariaclujnapoca.ro, la Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr. 7 sau la orice primărie de cartier.

Până în prezent, în municipiu s-au construit şi au fost date în folosinţă opt parkinguri, dintre care trei în cartierul Mănăştur, unu pe str. Primăverii, unul pe Mehedinţi şi unul în zona Negoiu, două în Mărăşti, pe strada Dorobanţilor, în spate la Piaţa Mărăşti, şi pe strada Fabricii, două în centru, unul la Primărie şi celălalt în Piaţa Mihai Viteazul şi unu în Gheorgheni, pe Aleea Băişoara.

În condiţiile în care criza locurilor de parcare este din ce în ce mai acută, noul parking ce urmează să fie construit în Mărăşti va fi amplasat la o distanţă mai mică de 100 m faţă de cel deja ridicat, de pe Dorobanţilor.

Comenteaza