Primărie măcinată de corupţie: "Şi dacă vine Patriarhul Daniel nu va putea face nimic"

Primărie măcinată de corupţie:
Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rareş Bogdan, a comentat la Realitatea TV situaţia actuală de la Primăria Capitalei, după ce Solomon Wigler, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, a recunoscut acuzaţiile aduse de procurori în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită 204.000 de euro pentru intervenţii în aprobarea unor Planuri Urbanistice Zonale.

"În primul rând, în momentul când a fost reţinut Solomon Wigler, am intrat pe telefon la ora 9 şi am afirmat că din momentul respectiv lui Sorin Oprescu îi ticăie ceasul, că e o chestiune de timp până va ajunge în arest. (...) Tot ce am spus pe post s-a confirmat sau e în curs de confirmare", a amintit Rareş Bogdan la Realitatea TV.

Realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" a afirmat că "Wigler era pasionat de construcţia de blocuri între case, de zgârie nori între blocuri şi case" şi că "lua de la 10.000 de euro, la sute de mii de euro pentru Sorin Oprescu".

În opinia lui Rareş Bogdan, situaţia în care se află în prezent Primăria Capitalei este cu atât mai gravă, cu cât în interiorul instituţiei s-a format o "caracatiţă" din care fac parte "aceiaşi arhitecţi, aceiaşi urbanişti, aceiaşi oameni de la Direcţia de administrare a parcurilor şi lacurilor, de la Direcţia de administrare a străzilor" ca în vremea lui Oprescu.

"Trebuie scoşi câteva sute de oameni din primărie. Şi dacă vine Patriarhul Daniel nu va putea face nimic, pentru că va fi răpit de caracatiţa aceasta a lui Oprescu, a lui Videanu", a declarat realizatorul TV, adăugând că în momentul de faţă nu există nici un candidat real pentru fotoliul de primar al Bucureştiului.

"Nicuşor Dan habar nu are, are o privire foarte îngustă pentru primarie, Buşoi mai are de învăţat, Remus Cernea e o candidatură doar ca să ridice mişcarea ecologistă, iar Traian Băsescu ar trebui să tacă, pentru că e unul din cei care au nenorocit primăria. (...) Deocamdată, nu există un candidat pentru Bucureşti, un om cu forţă, un om care să mă facă să zic 'da, merită să îl alegem pe omul ăsta pentru că va schimba faţa Bucureştiului. Nu văd un om cu o forţă, cu credibilitate, cu dorinţa de a schimba ceva", a mai Rareş Bogdan în cele din urmă.

 

Comenteaza