Primăriile clujene îşi “calculează” angajaţii

Primăriile clujene îşi “calculează” angajaţii
Administraţiile publice locale s-au văzut nevoite să-şi ajusteze organigramele pentru a scăpa de ameninţările premierului Emil Boc privind suspendarea fondurilor de la guvern. Prefectul Florin Stamatian a declarat că majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Cluj au trecut deja cu noile organigrame pe la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) şi că se fac încă evaluări în privinţa numărului de funcţionari care îşi vor putea păstra locul de muncă.


Premierul Emil Boc le-a amintit primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene că, în cazul în care vor refuza să-şi ajusteze organigramele, nu vor mai primi nici un ban de la guvern. Prefectul Florin Stamatian a precizat că în Cluj se lucrează încă la evaluarea numărului de posturi, chiar dacă majoritatea unităţilor administrativ-teritoriale au trecut deja pe la ANFP pentru a primi avizul pe organigrame.

“Noi, la nivelul Prefecturii Cluj, am făcut o simulare. Am cerut primăriilor să vină cu organigramele. Acestea au fost confruntate cu o situaţie pe care noi am primit-o de la Direcţia de Evidenţa Populaţiei. Primarii au putut astfel să vadă numărul exact de posturi care le revin, raportat la numărul populaţiei. Oricum, datele nu sunt tocmai complete pentru că sunt destui cetăţeni cărora nu li s-a stabilit încă reşedinţa, iar ei nu au fost luaţi în calcul. Vom avea date complete de abia după ce se va realiza recensământul”, a explicat prefectul.

Florin Stamatian a dat exemplul Primăriei Mărgău, care intenţiona să mai renunţe la o parte din angajaţii de la Salvamont. “Am explicat că nu se poate. Sunt şase angajaţi la Salvamont Mărgău. Numărul de posturi a fost stabilit proporţional cu numărul cetăţenilor pe care trebuie să-i deservească această unitate de salvare”, a spus reprezentantul prefecturii. El a precizat că, deşi nu vor fi multe primării afectate, este dificil să laşi oamenii fără un loc de muncă în această perioadă. “În judeţul Cluj, din 81 de unităţi administrative, numai şase nu au reuşit să ajungă încă la ANFP. Mai au termen, oricum, până în 22 august. Atunci toată lumea trebuie să aibă aprobată noua organigramă. Indiferent câţi vor fi, e greu să dai oameni afară”, a declarat Stamatian.

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din Cluj, Ovidiu Colceriu, care este şi primar al comunei Sânpaul, a informat că judeţul Cluj a avut sesiune la ANFP în 23 iulie. “Ştiu că majoritatea am trimis documentaţiile pentru această zi. Unii au primit avizul, alţii aveau nevoie de unele clarificări. Cred că, în principiu, nu sunt mari probleme, cel puţin nu la comune. Oraşele sunt cele vizate, acolo cred că numărul de posturi depăşeşte necesarul”, a spus Colceriu.

Comenteaza