Primarul Boc, revoltat pe petițiile care îi copiază proiectele de dezvoltare a Clujului: ''Noi avem viziunea, apoi vin ei''

Primarul Boc, revoltat pe petițiile care îi copiază proiectele de dezvoltare a Clujului: ''Noi avem viziunea, apoi vin ei''
Primarul Clujului a prezentat strategia de modernizare a administrației locale | Foto: Spherik Accelerator

Primarul Emil Boc este nemulțumit că, după ce Primăria Cluj-Napoca anunță un proiect, apar petiții prin care se solicită exact același lucru.

”Știți ce am observat eu, în ultima vreme? Domnule, Primăria anunță că face un coridor pietonal si de velo, de la Gilău până la Bonțida, pe 60 de km, pe malul Someșului, și a cerut primarilor să reglementeze că zona rămâne pentru spațiu velo și pietonal, apare o petiție care zice ”Vreau să faceți culoar velo și pietonal pe malul Someșului!”.

Mai în trecut, am anunțat proiectul de Metrou, ne-am trezit că e petiție și semnează oamenii ca să susțină metroul. Acum, anunțăm, de anul trecut, că în Borhanci am oprit toate lucrările. Facem centură metropolitană care include și sensul giratoriu de la intersecția cu Brâncuși. Am anunțat hubul educațional, unde se depun oferte pentru PUZ. Se va face parc, școală, creșă grădiniță. Și ce văd? Petiție pentru a se face lucruri. Eu mă bucur că, la Cluj, Primăria este dătătoare de direcții și apoi vin cei din afară și cer.  V-aș ruga să sesizați fenomenul acesta. Cineva vede că Primăria face și apoi zice că ”Stai, stai, că și noi vrem să fim arte acolo!”.

E bine că Primăria Cluj-Napoca este vizionară și e cu un pas înaintea societății. Tot ceea ce vine deja prin petiții este deja demarat. Parcuri noi! 190 de hectare de spații verzi noi. S-a cerut spații verzi, iar acum facem. Noi de mult am plecat pe această linie, dar e bine că apoi vin solicitările și se adună semnături. E bine. Ne bucură acest lucru, dar v-am spus că la Cluj noi dam direcția și avem viziunea. Dacă vine susținerea din exterior, este cu atât mai bine”, a declarat primarul Emil Boc, la un radio local.

Comenteaza