Foto Primarul Bogdan Pivariu, în vizită pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Lucrările vor dura 7 luni

Primarul Bogdan Pivariu, în vizită pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Lucrările vor dura 7 luni
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu
Primarul Bogdan Pivariu, în vizită pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Lucrările vor dura 7 luni
Primarul Bogdan Pivariu, în vizită pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Lucrările vor dura 7 luni
Primarul Bogdan Pivariu, în vizită pe șantierul străzii Eroilor din Florești. Lucrările vor dura 7 luni

Au trecut câteva zile de când se lucrează din nou pe strada Eroilor din comuna Florești, iar edilul Bogdan Pivariu a mers personal să inspecteze situația din teren.

Primarul Floreștiului a precizat că va supraveghea din teren lucrările, pentru ca acestea să se termine în termenul stabilit de 7 luni de zile.

Strada Eroilor intră ȋn linie dreaptă. După cum aţi putut observa lucrările la strada Eroilor au fost reluate. Ȋn data de 06.06.2022 am semnat ordinul de începere a lucrărilor şi de atunci pot să vă comunic că lucrările se realizează într-un ritm susținut, pe trei segmente ȋn acelaşi timp.

Vă asigur că voi SUPRAVEGHEA DIN TEREN, foarte de aproape, ca ritmul acesta susținut să fie păstrat pe toată perioada celor 7 luni ȋn care constructorul trebuie să finalizeze lucrarea.

Tocmai importanţa strategică a acestei artere m-a obligat să mă asigur că acest proiect ȋndeplineşte nevoia, nu doar prezentă, dar şi pe cea din viitor pentru noi, floreştenii.

La data la care am preluat mandatul am găsit un proiect pentru strada Eroilor care nu corespundea deloc cu nevoile Floreştiului pe termen lung. Am găsit un contract cu termenul de execuţie depăşit şi, de asemenea, un prestator care nu reuşea să ȋnainteze ȋn lucrări.

Competenţa aleşilor locali se măsoară ȋn capacitatea acestora de a găsi soluţii şi proiecte care să fie ancorate ȋn nevoile localităţii pe următorii 15 ani. Urmând acest principiu şi ştirbind poate din popularitatea pe care o puteam câştiga doar prin simplu fapt că terminam repede o lucrare prost gândită, am insistat şi am reuşit să obţin acceptul de la Ministerul Dezvoltării de a modifica proiectul iniţial al acestei artere (accept care era considerat de mulţi imposibil de obţinut).

Ȋn trecut s-au facut ȋn Floreşti lucrări şi proiecte ȋn care decidenţii aveau viziuni obtuze, aparţinând secolului trecut. Nu voi abdica nici pe viitor de la principiul ȋn care proiectele viitoare din Floreşti să fie integrate ȋntre ele şi să fie gândite pe termen lung.

Vă ţin la curent cu stadiul lucrărilor. Urmează multe proiecte ȋn Floreşti. Ne vedem acasă, ȋn Florești”, a transmis Pivariu.

Potrivit edilului din Florești, strada Eroilor ȋn proiectul revizuit va avea:

• Trei benzi;
• Trotuare late de o parte şi de alta a tramei stradale;
• Va avea piste de biciclete;
• Perdea verde de arbori de-a lungul lungimii străzii;
• Aspect modern cu treceri de pietoni evidenţiate şi suprailuminate LED;
• Va fi prima stradă smart din Floreşti.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...