Primarul Clujului, despre modificarea proiectului malurile Someșului: ''Este o informatie falsă!''

Primarul Clujului, despre modificarea proiectului malurile Someșului: ''Este o informatie falsă!''

Proiectul de modernizare a malurilor Somesului nu a fost modificat in timpul executiei.

''Nu. Este o informatie falsa. Proiectul se implementeaza exact asa cum a fost licitat si autorizat, conform graficului. Nici nu putem sa modificam proiectul, pentru ca am risca sa pierdem finanatarea europeana. Va fi un spatiu de calitate a vietii, dupa model european. Vom avea mai mult spatiu verde, mai multi arbori plantati, mai multe zone de promenada. Nu veti recunoaste acest spatiu anul viitor, la finalul proiectului'', a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local.

Întrebat dacă nu sunt, totuși, prea multe betoane, primarul a răspuns: ''Sunt exact atâtea câte trebuie, pentru că dacă vrei să ai un zid pe care îl schimbi pentru că vrei să ai acces mai mare la plaja Grigorescu, e normal să intervii acolo. Dacă vrei să organizezi o piațetă unde oamenii să stea, nu pot să stea cu picioarele în mocirlă și în noroi. Dacă unii vor să stea în noroi, pot să meargă în altă parte, la munte, dar totuși în oraș nu poți să stai în noroi”.

VEZI SI Iar BETON pe malurile Someșului! Proiectul inițial arăta spațiu verde

Lucrările la malurile Someșului din Grigorescu for fi finalizate în vara lui 2023. Pe seama unor lucrări suplimentare și a creșterii prețurilor la materialele de construcții, investiția se ridică de la 123.6 milioane lei la 151,9 milioane lei (cu TVA). 

Câştigătorul licitației este Asocierea ACI Cluj (lider) - SOCOT SA - Simacek Facility Services. Acest proiect este doar o bucată din proiectul mare de amenajare a malurilor Someșului.

Comenteaza