Primarul Clujului, fruntaş în topul imobiliar al edililor

Primarul Clujului, fruntaş în topul imobiliar al edililor

Cel mai bogat preşedinte şi fost primar de municipiu rămâne Klaus Iohannis, actualul şef al statului. Acesta este urmat de edilul Clujului, Emil Boc. 

La capitolul imobile deţinute în proprietate, primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier al lui Traian Băsescu, Emil Boc, este fruntaş. Acesta deţine trei imobile, compuse din două apartamente, în suprafaţă de 63,36 mp şi 52,68 mp, cumpărate în anii 1995 şi 2015, la care se adaugă o casă plus o cabană, moştenită în 2013.

Boc a mai moştenit, însă, în 2013, importante suprafeţe de teren, toate amplasate în localitatea Răchiţele. Este vorba despre două terenuri intravilane, de 7.169 mp, respectiv 4.465 mp, patru terenuri forestiere, în suprafeţe de 16.666 mp, 8.333 mp, 5.866 mp şi 1 ha, la care se adaugă trei terenuri fâneaţă, cu suprafeţele de 5.696 mp, 8.639 mp şi 4.500 mp. VEZI AICI Declaraţia de avere (rectificată 2018). 

Primari fără locuinţe sau terenuri 

Există, însă, şi primari de municipii care nu au nicio locuinţă în proprietate. Un exemplu îl reprezintă actualul edil al Sibiului, a cărui situaţie imobiliară intră în totală discrepanţă cu cea a predecesorului său. Nici primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, nu deţine vreo casă sau vreun apartament, scrie jurnalul.ro.

Singurul imobil care figurează în declaraţia de avere a primarului Bucureştiului este casa de 240 mp, cumpărată de actualul soţ al Gabrielei Firea, primarul din Voluntari, Florentin Pandele. Tot acesta mai deţine trei terenuri intravilane şi unul extravilan.

Gabriela Firea are în proprietate, însă, două suprafeţe de teren catalogat drept fâneaţă, obţinute prin cumpărare şi prin succesiune, în perioada 2005-2010. Şi edilul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, a tras linii la rubricile terenuri şi proprietăţi imobiliare din declaraţiile sale de avere.

Comenteaza