Primarul Clujului numără locurile din creşe

Primarul Clujului numără locurile din creşe
Municipalitatea clujeană a reuşit să inaugureze o creşă în cartierul Gheorgheni, dar cu aceasta nu se acoperă nici pe departe necesarul de locuri pe care le solicită părinţii în fiecare an. Primarul a precizat că până în vara viitoare va fi gata şi creşa de pe str. Moţilor, care va aduce 300 de locuri.

Reprezentanţii serviciului care administrează creşele din Cluj-Napoca au precizat că este obligatoriu ca municipalitatea clujeană să înfiinţeze creşe şi în cartierele Grigorescu, Mărăşti şi Zorilor. Primarul Emil Boc îi îndeamnă pe clujeni să aibă copii pentru că în viitor municipalitatea va investi şi mai mult în creşe şi în grădiniţe. Ieri a fost inaugurată o creşă în cartierul Gheorgheni, pe str. Septimiu Albini, însă aceasta nu acoperă nici pe departe numărul de locuri cerut de către părinţii clujeni.

Boc a atras atenţia că solicitările sunt cu atât mai multe cu cât majoritatea familiilor care s-au mutat în Floreşti sau în Apahida preferă să-şi înscrie copiii tot la creşele din Cluj Napoca. „Oamenii vin la serviciu în Cluj şi atunci preferă să-şi lase copiii aici la creşe, folosindu-se desigur de viza de flotant care le oferă această posibilitate. Normal că presiunea este mai mare, cererile fiind mult mai multe", a comentat primarul. El a adăugat însă că nu se pune problema ca primăria să nu investească în noi creşe şi în grădiniţe, care să ofere condiţii la standarde europene. „Faceţi copii, pentru că noi vom avea grijă să vă oferim locuri în creşe şi grădiniţe!", a comentat edilul.

În prezent, numărul cererilor neonorate în creşe e de peste 300 - între acestea 100 de copii ar trebui înregistraţi în acest an, iar restul - anul viitor, interval în care Boc speră ca situaţia să fie rezolvată cumva. Acesta a dat exemplu creşa şi grădiniţa de pe Moţilor, care de anul viitor va aduce peste 300 de locuri, din care doar 100 la creşă. În Cluj-Napoca funcţionează în prezent 15 creşe, pe care le gestionează Centrul Bugetar de Administrare a Creşelor: Aladin, Casa Ştrunfilor, Motanul Încălţat, Ursuleţul, Veronica, Micul Cercetaş, Prâslea cel Voinic, Patrocle, Scufiţa Rşie, Clopoţica, Cenuşăreasa, Martinel, Prichindel, Tom Degeţel şi Castelul Fermecat.

 

Comenteaza