Primarul Clujului, trimis la Elena Udrea

Primarul Clujului, trimis la Elena Udrea
Premierul Emil Boc a anunţat că, după ce Legea parteneriatului public-privat (PPP) se va finaliza, administraţiile locale vor putea să demareze proiectele de investiţii fără a mai aştepta ajutor de la guvern. La Cluj mizează pe noile proceduri Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) din Floreşti (iniţiat de consiliul judeţean) şi noul cartier de locuinţe de pe Valea Gârbăului (iniţiat de primărie).
Nici Primăria Cluj-Napoca, nici CJ nu trebuie să aştepte ajutor de la guvern pentru a-şi derula proiectele de investiţie, este de părere premierul Emil Boc. Acesta a anunţat că noua lege privind PPP va deschide noi posibilităţi. “Noi am ajutat cât am putut. CJ a primit de la armată terenul unităţii militare din Floreşti, iar primăria a obţinut terenul de pe Valea Gârbăului. Mai departe e treaba lor să demareze proiectele de investiţie, iar Legea parteneriatului public-privat le va aduce avantaje”, a comentat Boc.

Legat de proiectul CJ, preşedintele instituţiei, Alin Tişe, a afirmat că sunt peste opt hectare de teren pe care ar urma să se realizeze SRU. “Vom face un parteneriat cu o societate privată imediat ce vom reuşi să relocăm depozitul de muniţie. Lucrăm la un caiet de sarcini pentru a organiza licitaţia”, a spus Tişe.

În cazul proiectului primăriei se mizează pe un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), care s-a angajat iniţial să sprijine finanţarea cartierului de locuinţe. Ministrul Elena Udrea (foto) susţinea că pe cele 12 ha de pe Valea Gârbăului se vor realiza 2.300 de unităţi locative, în regim ANL.

Primăriei i-ar rămâne de realizat obiective precum şcoli, grădiniţe, spaţii medicale şi comerciale. Având în vedere contextul economic actual, premierul a informat că este nevoie ca Primăria Cluj-Napoca să aibă o nouă discuţie cu MDRT. “Acest proiect necesită a fi renegociat între Primăria Cluj-Napoca şi minister. Mai mult nu pot să vă spun eu acum”, a comentat Boc. Primarul Sorin Apsotu, prezent la întâlnirea cu premierul, nu a precizat dacă planurile legate de acest proiect s-au modificat în vreun fel.

Comenteaza