Primarul Clujului vrea să scape de o firmă de salubritate: "Este dezastru" + Anunț despre CMID

Primarul Clujului vrea să scape de o firmă de salubritate: "Este dezastru" + Anunț despre CMID

Primarul Clujului este foc și pară pe firmele de salubritate din Cluj-Napoca. 

"Este dezastru Rosalul, nici ceilalți nu sunt mai breji. Nu știu cum să scap de ei procedural, dacă nu își vor face datoria. Adunăm în fiecare zi puncte negre pentru ei, sunt amendați zilnic. În instanță ar dura prea mult și vom avea o problemă privind ridicarea deșeurilor pe parcursul lui. Rosal este departe de așteptări și trebuie să știe însă că nu poate să își bată joc de banii clujenilor”, a spus edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Colectarea selectivă a deșeurilor pe patru fracții a demarat în iulie 2019. Ridicarea deșeurilor se va face cu mașini speciale pentru fiecare fracție. Este obligatorie colectarea selectivă a deșeurilor pe patru fracții:

• plastic/metal
• hârtie/carton
• sticlă
• deșeuri reziduale/amestecate/menajere

Începând de miercuri, 23 octombrie, a fost dată în folosință prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă din Cluj-Napoca. Aceasta face parte din proiectul pilot demarat de primărie pentru 12 puncte gospodărești din municipiu, la care sunt arondate 33 asociații de proprietari. Platforma se află pe strada Observatorului, nr.11.

Primarul Clujului a mai spus că, din informațiile primite de la Consiliul Județean, în această toamnă ar urma să fie funcțională și prima celulă a Centrului de de Management Integrat al Deseurilor (CMID): "Va închide rampa temporară de la noi". 

Comenteaza