Video Primarul din Apahida, vești importante despre Câmpenești: „Lucrurile se mișcă foarte repede”

Primarul din Apahida, vești importante despre Câmpenești: „Lucrurile se mișcă foarte repede”
| Foto: Facebook.com/Campenesti

Se lucrează la rețeaua de canalizare din satul Câmpenești, iar când vor fi gata, asfaltările mult aşteptate de cetăţeni pe drumurile de pe marginea lacurilor pot deveni realitate.

Edilul comunei Apahida, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a spus în ce stadiu sunt lucrările și când ar putea începe asfaltarea.

În Câmpenești, în sfârșit, după ani buni de așteptare, s-a semnat contractul de lucrări anul trecut. Firma care lucrează la această investiție a început foarte bine lucrările. Din cei 25 km de canalizare, 12 erau deja executați. Urmează să înceapă și lucrările la cele două bazine de apă de pe dealurile din stânga și dreapta Băii Feiurdeni.

Lucrările nu se execută cu bisturiul sau cazmaua. Se lucrează la adâncimi mari, cu utilaje mari, se prăbușesc maluri și se produce mult disconfort. În general, lucrarea de canalizare este dificil de executat. Le mulțumesc celor care înțeleg acest lucru. Am mai văzut că sunt și oameni nemulțumiți.

Eu spun că ritmul lucrărilor este unul bun, lucururile se mișcă foarte repede. Canalizarea ar putea fi gata până la începutul verii. Apoi vom scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru asfaltarea străzilor de pe stânga și dreapta lacurilor. Este o lungime de vreo 13 km.

La cât durează licitațiile, eu cred că vom avea finalizat proiectul tehnic anul viitor, iar achiziția pentru execuție spre toamna anului următor. Sper ca în 2025 să înceapă asfaltările propriu-zise. Va fi și o lucrare costisitoare. Vrem să facem și rigole, nu doar să turnăm asfalt. Avem în vedere și piste de biciclete”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Comenteaza