Primarul din Cluj, în şedinţa de urbanism: "Cei care cer luna de pe cer vor primi cel mai dur tratament". Prioritate pentru case

Primarul din Cluj, în şedinţa de urbanism: "Cei care cer luna de pe cer vor primi cel mai dur tratament". Prioritate pentru case
Emil Boc | Foto: facebook.com

Primarul Emil Boc a anunţat, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială și Urbanism (CTATU), că municipiul trece la o nouă fază a dezvoltării, concentrată pe calitate și nu pe cantitate. Edilul a sublinitat faptul că vor exista culoare separate de avizare pentru construirea unei case față de ansamblurile imobiliare, documentațiile pentru locuințe individuale având prioritate spre a fi discutate în comisie.

„Aș vrea să conștientizăm că acest oraș trece la următoarea etapă, concentrată pe calitate, nu pe cantitate, un oraș pentru oameni, în care interesul public și privat coexistă. Nu avem voie să scădem calitatea de la acest moment. De exemplu, dacă avem încărcare maximă de trafic, nu mai aprobăm nicio construcție până la punerea în funcțiune a trenului metropolitan, metroului sau centurii metropolitane.

Mă voi baricada cu specialiștii să nu se întâmple acest lucru. Regula e valabilă pentru toți, să nu credeți că cineva va avea privilegii. Orice propunere vine în fața dumneavoastră, să aveți în minte să nu permitem scăderea calității, orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiștilor din comisie.

Nu avem voie să scădem standardul, din respect pentru cetățeni, să scădem calitatea vieții. Acum avem și instrumente legale, ține doar de noi să le aplicăm. Voi cere explicații acolo unde consider că trebuie. Vom avea culoare separate pentru construirea unei case, vor avea prioritate pentru a fi mai rapidă avizarea. Să nu mai aud că unul care vrea să facă o casă stă cât cel care vrea să facă un ansamblu imobiliar.

E de bun simț. Vom acorda în egală măsură atenție și proiectelor mari. Din start, cei care cer luna de pe cer vor primi cel mai dur tratament în limitele legii, pentru că ne sfidați. Ne faceți să pierdem timp, pentru că ne cereți ce nu se poate da. Dacă ne cereți ce se poate, terminăm în câteva luni.

Veniți cu lucrurile care se încadrează în limita legii și în principiul de calitate! E valabil pentru toată lumea, nu are nimeni privilegii, toți trebuie să treacă prin aceleași furci caudine”, a spus primarul Emil Boc, la începutul ședinței comisiei de urbanism din 11 mai 2021.

Nu au fost intervenţii din partea arhitecţilor la această declaraţie.

loading...
Comenteaza