Video Primarul din Florești a explicat de ce au fost respinse amendamentele USR: „Nu-i de ajuns să îți dorești anumite proiecte dacă nu le și bugetezi”

Primarul din Florești a explicat de ce au fost respinse amendamentele USR: „Nu-i de ajuns să îți dorești anumite proiecte dacă nu le și bugetezi”

Povestea din 2022 s-a repetat și anul acesta în Consiliul Local Florești. Toate amendamentele / contestațiile depuse de USR pe proiectul de buget al comunei pe anul 2023 au fost respinse.

Printre contestațiile depuse de grupul USR la bugetul celei mai mari comune din țară pe anul 2023 s-au numărat modernizarea trotuarelor, extinderea programului „Vinerea verde” de la Cluj-Napoca și la Florești sau un studiu de prefezabilitate pentru un complex educațional cu școală, creșă, grădiniță, etc.

Au fost un număr de 6 contestații, toate respinse de către majoritatea PNL+UDMR din CL Florești. 

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre acest subiect.

Cei de la USR au venit cu anumite cerințe, solicitări. Se pare că s-a repetat istoria anului trecut, dar este o pierdere de timp prea mare să consumăm energie cu ceartă în loc să stăm foarte aplicați. Am înțeles că au vrut la un proiect aflat deja în licitație să mai adăugăm o sumă pentru trotuare, dar nu știu cum e posibil așa ceva deoarece este un proiect dezbătut și votat în Consiliul Local poate chiar de trei ori.

Ceea ce s-a discutat mi s-a părut dincolo de orice fel de înțelegere a cum funcționează administrația. Mie îmi pare rău că nu există un dialog constructiv, dar cred că nici eu nu-și doresc decât binele comunei. Probabil au o modalitate mai ciudată de a-și exprima acest bine. Nu-i de ajuns să îți dorești anumite proiecte dacă nu le și bugetezi. Nu cred că vor fi probleme în trecerea bugetului”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Proiectul de buget al comunei Florești va fi supus votului Consiliului Local în data de 31 ianuarie 2023.

Comenteaza