Video Primarul din Florești: „Depozitarea deșeurilor pe malurile Someșului s-a diminuat cu aproape 90%”

Primarul din Florești: „Depozitarea deșeurilor pe malurile Someșului s-a diminuat cu aproape 90%”
| Foto: Facebook.com/somesulnostru

Bogdan Pivariu susține că măsurile luate, printre care amplasarea containerelor pe malurile Someșului sau instalarea camerelor de supraveghere în zonele critice, au început să dea rezultate.

Edilul Floreștiului a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre această situație, dar și despre deschiderea eco-centrului din cea mai mare comună din țară.

„Depozitarea deșeurilor pe malurile Someșului s-a diminuat cu aproape 90% din ceea ce am găsit în momentul preluării mandatului. Au fost mai multe măsuri întreprinse, de la amplasarea containerelor pe malurile Someșului, care sunt mereu pline, dar măcar deșeurile nu ajung în apă. De asemenea, au fost amplasate camere de supraveghere în zonele critice.

Avem în ședința de Consiliu Local, de joi, regulamentul de predare a acelui eco-centru. Floreștenii care au contract cu firma de salubritate achitat la zi vor putea duce acolo deșeurile din construcții și renovări. Așadar, am stopat cu 90% aceste acțiuni anti-sociale”, ne-a declarat Pivariu.

Centrul de deșeuri va fi dat în folosință după ce regulamentul va fi aprobat de Consiliul local, lucru care se va întâmpla joi, 29 iulie 2021.

„Și cei de la Someș Delivery vor să deruleze o acțiune de reamenajare urbană, mini amenajare a unor bucăți din malul Someșului, temporar, dar este bine că pun și ei osul la efortul nostru de a arăta cetățenilor că se poate să avem un Someș curat”, a adăugat Bogdan Pivariu.

Comenteaza