Primarul Emil Boc, criticat de Aurelia Cristea: „Îşi bate joc de nervii şi de banii clujenilor”

Primarul Emil Boc, criticat de Aurelia Cristea: „Îşi bate joc de nervii şi de banii clujenilor”
În calitate de preşedinte interimar al PSD Cluj-Napoca, ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, se arată nemulţumită de modul în care se desfăşoară lucrările de reabilitare la Calea Turzii, ea lansând un atac la adresa primarului Clujului, Emil Boc.

Aurelia Cristea susţine că lucările de reabilitare efectuate în zonă nu respectă prevederile noului PUG, lucru ce va duce la blocaje interminabile de circulaţie şi va îngreuna intrarea şi ieşirea din municipiu.

„În şedinţele Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, domnul primar Emil Boc le impune clujenilor, persoane fizice sau agenţi economici, să respecte prevederile noului PUG. Totuşi, de la această "regulă de aur" a urbanismului clujean sunt exceptate tocmai firmele care realizează lucrări importante pe domeniul public. Şi sunt plătite din banii clujenilor. Mă refer aici la reabilitarea şoselei Calea Turzii, cea mai importantă cale de acces în oraş. Emil Boc fie nu ştie cum arată în proiectul noului PUG această cale de acces, fie pur şi simplu nu-i pasă că Primăria cheltuieşte bani pe o lucrare neconformă, care va da multă bătaie de cap clujenilor. E o bătaie de joc", a declarat liderul PSD Cluj-Napoca.

Cristea a mai precizat că, potrivit planşelor afişate pe site-ul Primăriei, Calea Turzii ar trebui să aibă trei benzi de circulaţie pe sens, precum şi piste de biciclete, amenajate, însă firma care a făcut proiectul tehnic şi care realizează execuţia lucrării, a prevăzut şi asfaltat doar câte două benzi de circulaţie pe sens şi nu a amenajat piste de biciclete. „Nu este prima dată când PSD Cluj-Napoca semnalează această situaţie. Până acum Emil Boc nu a catadicsit să răspundă. Eu îi urez mult succes pentru când va trebui să explice clujenilor de ce Calea Turzii e mereu blocată, de ce staţiile de autobus gâtuiesc circulaţia, de ce nu există pistă de biciletă şi de ce s-au plătit atâţia bani pe un proiect greşit", a mai arătat Aurelia Cristea.

Până la ora publicării materialului, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca nu au putut fi contactaţi pentru a răspunde acuzaţiilor.

Comenteaza