"Uitați de Zilele Clujului!". Ce se întâmplă cu festivalurile din oraș

"Uitați de Zilele Clujului!". Ce se întâmplă cu festivalurile din oraș

Edilul clujean Emil Boc, a explicat, la ZIUA LIVE, care este situația cu evenimentele programate să aibă loc în oraș pe parcursul acestui an. 

"Să fie clar: Zilele Clujului le-am anulat deja, banii i-am retras, i-am dat la sănătate, am alocat resursele financiare, 6,5 milioane de lei până în acest moment, vom mai face încă o rectificare de buget vineri, de 600.000 de lei, pentru achiziționarea de echipament medical, aparate de ventilație mecanică, în lupta cu coronavirusul. Să uităm anul acesta de Zilele Clujului, am spus-o din primul moment!

După ce se va încheia starea de urgență vom mai vedea ce se va putea face; toate aceste manifestări sunt deocamdate interzise până în 15 mai, dată pentru care este fixată limita stării de urgență. În funcție de cum va arăta decretul de după starea de urgență, vom vedea ce alte măsuri se vor putea impune.

Am dori, cu tot dragul, să sprijinim sectorul cultural, care este un argint viu al orașului, sângele proaspăt care asigură dinamismul din orașul nostru, dar cât timp este stare de urgență, nu putem să finanțăm activitățile culturale care sunt interzise în acest moment. După această dată vom sta la masă și vom încerca să găsim soluții pentru ca să se țină aceste evenimente, în formele și condițiile în care vor fi permise aceste manifestări.

Sectorul cultural trebuie să își continue activitatea, este un bun câștigat al acestui oraș, iar acești organizatori de evenimente trebuie să trăiască și ei, să meargă mai departe. La fel și acțiunile sportive, și cele culturale. Ne vom așeza la masă să găsim bani și pentru ei, dar aceasta numai după 15 mai".

Comenteaza