Video Primarul Floreștiului a făcut bilanțul pe 2022: „Am atras fonduri nerambursabile de peste 27 milioane EURO”

Primarul Floreștiului a făcut bilanțul pe 2022: „Am atras fonduri nerambursabile de peste 27 milioane EURO”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Administrația din Florești a reușit să contracteze, în anul ce stă să se încheie, fonduri nerambursabile în valoare de peste 27 milioane de euro, asta înseamnă aproape de trei ori mai mult decât bugetul inițial de investiții.

Edilul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre realizările instituției pe care o conduce pe anul 2022.

A fost un an care trebuie împărțit în două. S-au întâmplat lucruri bune, dar și unele mai puțin bune, chiar dramatice. În anul 2022 am suferit o pierdere, a murit colegul nostru consilier local Laar Andras, căruia îi mulțumesc pentru tot. Am reușit să facem multe lucruri bune anul acesta. S-au întâmplat lucruri frumoase la noi în comună.

Am reușit să finalizăm acel proiect care la un moment dat părea interminabil și insurmontabil, strada Eroilor, căreia îi știm cu toții istoria. Am reușit să schimbăm proiectul și în acest moment este finalizat. Mai sunt doar mici retușuri de făcut. De asemenea, am avut o mică întârziere în ceea ce înseamnă proiectele și mi-aș fi dorit să fie o grabă mai mare.

Nu a fost ritmul pe care mi l-am dorit eu, dar până la urmă lucrurile s-au terminat cu bine. Raportat la bugetul comunei Florești, am atras și contractat peste 27 milioane euro, fonduri nerambursabile, în condițiile în care bugetul de investiții este de aproape 10 milioane de euro, deci aproape triplu”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Potrivit edilului celei mai mari comune din țară, proiectele scrise și depuse sunt în total de 189 de milioane de lei, iar în suma aceasta nu este adăugat și Muzeul de Istorie care va fi finanțat prin PNRR.

„Am reușit să animăm tot ceea ce înseamnă parcul, tot ce înseamnă Floreștiul. Am reușit să dăm o altă direcție de petrecere a timpului liber, de viață socială, culturală, sportivă, în absolut toate domeniile. Din punctul acesta de vedere a fost un an bun. Am fi vrut să facem mai multe”, a adăugat Pivariu.  

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza