Primarul Floreștiului declară război construcțiilor ilegale din comună: „Vor fi DEMOLATE”

Primarul Floreștiului declară război construcțiilor ilegale din comună: „Vor fi DEMOLATE”

Bogdan Pivariu, edilul Floreștiul, anunță că pe teritoriul comunei există deja mai multe construcții care trebuie demolate, prin deciziile din instanță.

La sfârșitul ședinței Consiliului Local Florești de joi, 30 iunie 2022, consilierul USR Dan Bitică a semnalat cu privire la o serie de construcții fără autorizație în zona de Nord a comunei, dar și unele care sunt aprobate ca anexe gospodărești, dar, în realitate, sunt case în toată regula.

„Am sesizat că în zona de Nord se edifică foarte multe construcții. Mi se pare o problemă foarte gravă. Aceste construcții se pot edifica doar ca și anexe gospodărești. Din ce am văzut acolo, nu sunt anexe gospodărești, ci sunt case în toată regula. Mi se pare că se merge la limita legii. Sunt construcții care se fac fără nicio viziune, nu există utilități acolo. Zona aceea ar putea fi altfel gestionată”, a afirmat Dan Bitică.

Primarul din Florești a replicat, referitor la construcțiile care nu respectă ceea ce este prevăzut în autorizația de construire, că acestea nu primesc recepția lucrărilor.

„Noi ne putem opune doar în baza legii solicitărilor de emitere a unor documente. Vreau să vă asigur că avem deja o serie de acțiuni deschise în instanță pentru a demola construcțiile, și din acea zonă, care sunt edificate fără autorizație de construire. De asemenea, am dispus, în diverse stadii, celor pe care i-am găsit că realizează construcții fără autorizare, să oprească lucrările. În funcție de situația din teren s-a dispus aducerea la forma inițială sau intrarea în legalitate. Din păcate, aceasta este legislația în România. Avem pe rol vreo 10-12 construcții care trebuie demolate, prin instanță. Orice construcție care nu respectă ceea ce este autorizat nu primește recepția”, a explicat Bogdan Pivariu.

loading...
Comenteaza