Primarul Floreștiului, despre animalele din comună: „Caii vor fi ridicați, dar avem nevoie de o formulă juridică”

Primarul Floreștiului, despre animalele din comună: „Caii vor fi ridicați, dar avem nevoie de o formulă juridică”

Problema animalelor, în special a cailor și a câinlor care se plimbă nestingheriți prin comuna Florești a fost discutată în ședința de consiliu local de miercuri.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești un consilier local a „ridicat” problema cailor din comună și ce ar trebuie să se întâmple cu aceștia.

Edilul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, susține că până acum s-au aplicat nenumărate amenzi, dar este nevoie de o formulă juridică pentru a fi ridicați.

„Am avut discuții cu firme specializate, care să poată ridica aceste animale care sunt lăsate pe domeniul public. În acest moment trebuie să găsim formula juridică prin care să ridicăm calul și să îl scoatem la licitație pentru că nu putem să-l păstrăm pe mai departe. Avem și sprijinul municipiului Cluj-Napoca, în ceea ce privește această problemă.

De asemenea, în următoarea ședință voi supune dezbaterii și votului în consiliul local încă un proiect pe această problemă. Încă gândim din punct de vedere juridic. Activitatea de ridicare a câinilor este prevăzută special, iar cu caii este altă problemă. În marea lor majoritate, acești cai sunt cu stăpân și trebuie să îi sancționăm pe cei care comit acest act antisocial. Probabil prin luarea calului și vânzare, dacă nu se achită cheltuiala, se va rezolva situația”, a declarat Pivariu.

Un alt consilier local a spus că undeva pe strada Stejarului există o haită de câini foarte agresivi și că a făcut solicitări, dar încă nu s-a rezolvat problema.

„Am anunțat pe cei care se ocupă de această problemă. Din păcate, nu am reușit să-i capturăm cu metoda folosită, deoarece ne dorim foarte puțin spre deloc să-i împușcăm cu tranchilizant. Încercăm să-i capturăm pentru a nu fi nimeni în pericol, și să le administrăm un tratament adecvat”, a adăugat primarul din Florești.

Comenteaza