Video Primarul Pivariu, apel către floreșteni: „Folosiți mijloacele de transport în comun”

Primarul Pivariu, apel către floreșteni: „Folosiți mijloacele de transport în comun”

Edilul Bogdan Pivariu reiterează faptul că tronsonul Florești - Cluj-Napoca este cel mai aglomerat drum din România și le cere oamenilor să circule cât de mult se poate cu transportul în comun.

Potrivit studiului de trafic finalizat la Florești, nu mai puțin de 64.000 de mașini circulă zilnic dinspre cea mai mare comună din țară spre municipiul Cluj-Napoca. Primarul Bogdan Pivariu a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cum poate fi fluidizat traficul pe această rută.

„Eu chiar fac un apel către oameni să circule cu transportul în comun. Aici discutăm de mai multe aspecte. Așa cum știm, tronsonul Florești - Cluj-Napoca este cel mai aglomerat drum din România. Aproximativ 30% este circulație de tranzit. Avem camere și monitorizăm în permanență aceste mișcări pe DN. Știm că Guvernul a preluat Centura Metropolitană și urmează exproprierile și execuția. Este modalitatea prin care putem diminua această problemă.

În cadrul comunei noastre, în ceea ce înseamnă eficientizarea în trafic avem anumite lucrări care au menirea să facă acest lucru. De asemenea, lucrăm pentru infrastructură pentru a favoriza transportul în comun. Este vorba de trotuare noi care să permită să ajungi la stația de autobuz. Mai sunt liniile noi care deja sunt stabilite cu cei de la CTP pentru a fi introduse. Urmează să stabilim ultimele detalii. 

Mai avem în pregătire și proiecte care aduc benzi dedicate de autobuz. O să le anunțăm la momentul potrivit. În acest moment le studiem cu cei care se pricep și sunt specializați în acest domeniu, dar și în colaborare cu CTP. Trebuie favorizat transportul în comun. Cetățenii trebuie să înțeleagă că este foarte important să aleagă transportul în comun în detrimentul celui personal pentru a reuși să diminuăm această aglomerare în trafic, dar și noxele eliberate în mediul înconjurător”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Primarul Floreștiului a mai anunțat, în urmă cu câteva luni, că există posibilitatea lărgirii DN1 la șase benzi, iar discuțiile în acest sens au început deja.

Am discutat cu DRDP și este în studiu introducerea benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun, cel puțin de la intrarea în Florești dinspre Cluj până la Spitalul Regional de Urgență. Se mai pune încă o bandă pentru mijlocul de transport în comun. Există suficient spațiu, sunt doar două puncte în Florești unde e dificil de lărgit la trei benzi pe sens.

Există discuții pentru asta. Deci ar fi două benzi de rulare, bandă dedicată mijloacelor de transport în comun și a autovehiculelor care asigură urgențele, piste de biciclete și trotuar. Ar putea fi cel puțin până la Spitalul Regional de Urgență, iar apoi să o ducem cât de departe putem în comună”, spunea atunci Pivariu.

Comenteaza