Primarul Pivariu, despre construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj: „Floreștiul iși consolidează tot mai mult rolul de actor important în regiune”

Primarul Pivariu, despre construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj: „Floreștiul iși consolidează tot mai mult rolul de actor important în regiune”
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că licitaţia pentru proiectarea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj va fi finalizată până la sfârşitul săptămânii în curs, iar semnarea contractului ar putea avea loc în martie, dacă nu vor fi depuse contestaţii.

Bogdan Pivariu, edilul din Florești, susține că edificarea spitalului ar trebui să fie gata până în anul 2027.

„Proiectul Spitalul Regional de Urgență Cluj tot mai aproape de etapa de execuție. Acesta TREBUIE să fie funcțional până în 2027. Floreștiul iși consolidează tot mai mult rolul de actor important în regiune.

Atât de necesarul Spitalul Regional de Urgență Cluj, care va fi edificat pe raza comunei noastre, a ajuns în faza în care licitația de proiectare va fi finalizată la sfârșitul acestei săptămâni. Valoarea spitalului din Cluj se ridică la 540 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional.

În acest moment, proiectul spitalului este în stadiul în care avem studiul de fezabilitate aprobat, inclusiv acordul de mediu, proiectul fiind fazat în două etape. Pentru proiectare, s-au înregistrat la licitație peste 50 de firme. Împreună cu partenerii noștri direct implicați în acest proiect, și anume Consiliul Județean Cluj, Primăria Cluj-Napoca și Ministerul Sănătății, ne dăm tot concursul ca până în 2023 să înceapă construcția efectivă la acest proiect.

Vă reamintesc că Spitalul Regional de Urgență Cluj se va întinde pe o suprafață de peste 150.000 mp. Va avea 7 etaje, din care 2 subterane, o capacitate de 849 de paturi, din care 81 de ATI și un heliport. Spitalul va avea un lift special care va lega heliportul direct de o sală de operație pentru cazurile care necesită intervenții urgente. Noul spital va avea și o unitate de mari arși, cu 12 paturi, din care 6 cu propria sală de operație”, a transmis Pivariu.

Comenteaza