Primarul spune că preţul gigacaloriei va creşte cu maxim 15% la Cluj. Oamenii îl contrazic cu facturile primite

Primarul spune că preţul gigacaloriei va creşte cu maxim 15% la Cluj. Oamenii îl contrazic cu facturile primite

Emil Boc a declarat la ZIUA LIVE că la Cluj, datorită intervenţiei Primăriei, preţul gigacaloriei nu va creşte cu mai mult de 15%. Unii clujeni au primit deja facturi cu sume de plată la căldură aproape dublate faţă de cele de anul trecut. 

Primarul Boc a vorbit în dimineaţa de 24 decembrie la ZIUA LIVE despre faptul că administraţia clujeană a pus umărul la facturile de căldură ale cetăţenilor. Acesta a adus în discuţie faptul că deşi oraşul nu a primit subvenţii semnificative de la bugetul de stat, a reuşit să păstreze un preţ decent la gigacalorie, cu o creştere de maxim 15%.    

"Primăria Timişoara a primit cei mau mulţi bani pentru termoficare. Li s-au acordat peste 50 de milioane de lei, în timp ce noi, toţi ceialţi am primit foarte puţini bani. În acest an vrem să sprijinim în continuare primăriile în ce priveşte sistemul de termoficare.

La Cluj am reuşit să ţinem sub control preţul gigacaloriei cu o investiţie mare din partea primăriei, dar totuşi să ţinem  creşterea la un nivel suportabil. Creşterea este de maxiim 15% prin această implicare. Înalte oraşe creşterea este de 50%, 100%, chiar 200% faţă de ce plătea până acuma cetăţeanul", explică Emil Boc. 

Între timp, în cartierul clujean Mănăştur, pe strada Grigore Alexandrescu sunt deja familii racordate la sistemul de termoficare al oraşului care au primit facturi în decembrie cu sume aproape dublate faţă de cele din noiembrie. Aceştia spun că iarna tracută au plătit aproape jumătate din aceste sume pentru căldură. 

Un pesionar care locuieşte singur într-un apartament de pe Alexandrescu a primit de curând factura pe ultima lună unde figurează suma de 435,62 doar pentru căldură. Omul se întreabă cum va reuşi să plărească în continuare sumele care vor veni din luna ianuarie cu preţul mărit.  

Comenteaza